Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Rendőrösdit játszott egy ittas vezetésen ért férfi Nagyszebenben

Rendőrösdit játszott egy ittas vezetésen ért férfi Nagyszebenben Románia

Egy 23 éves Szeben megyei férfi, akit ittas vezetésen értek a rendőrök, ellopta a nagyszebeni közlekedési rendőrség egyik járművét, és elkezdte megállítani a többi autóst a forgalomban – számolt be a Turnul Sfatului nevű helyi portál.

A fiatalembert csütörtökről péntekre virradóan, nem sokkal éjfél után állították meg a rendőrök Nagyszeben területén. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi alkoholos befolyásoltság alatt áll, leheletében 0,79 mg/l légalkoholszintet mutatott ki a szonda, személygépkocsija pedig nem volt forgalomba iratva. A férfit előbb kórházba kísérték vérvétel céljából, majd a nagyszebeni rendőrség székhelyére vitték, hogy összeállításák a bűnügyi eljárás megkezdéséhez szükséges dokumentumokat alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés és forgalomba be nem iratott jármű vezetése miatt – közölte a Szeben megyei rendőr-főkapitányság.

Két órával később egy nagyszebeni sofőr jelentette a 112-es segélyhívó számon, hogy miközben a Mihai Viteazu sugárúton haladt, egy civil ruhás férfi kiszállt egy rendőrautóból, és elkérte a jogosítványát. A bejelentő azt állította, hogy a férfi alkohol hatása alatt állt.

A rendőrök azonnal vizsgálódni kezdtek a rendőrségi jármű és azt használó személy azonosítása érdekében, és ezzel egyidőben megállapították, hogy a nagyszebeni közlekedési rendőrség székhelye elől elloptak egy Dacia Duster márkájú rendőrautót.

A lopott járművet hajnali fél négy körül találták meg egy Szeben megyei településen, benne a 23 éves fiatalemberrel. A férfit őrizetbe vették, és miután kihallgatták, meghozzák a szükséges jogi lépéseket – áll a rendőrség közleményében.

Belügyminiszter: ha nem lenne annyira siralmas, még nevetni is lehetne rajta

Lucian Bode belügyminiszter röhejesnek és egyben siralmasnak minősítette azt a Nagyszebenben történt esetet.

A tárcavezető elmondta, maga is látta péntek reggel a hírt az esetről, de nem tudja elképzelni, hogyan fordulhatott ez elő. Mint mondta, az ügy “kényelmetlen” a nagyszebeni rendőrség számára.

“Ha nem lenne annyira siralmas, még nevetni is lehetne az eseten. Az egyik sofőr polgári felelősségérzetére volt szükség, aki riasztotta a rendőröket a 112-es sürgősségi számon, hogy a rendőrség megoldhassa a helyzetet. Hogyan fajult idáig a helyzet, nem tudnám megmondani, csak miután megkapom a vizsgálat eredményeit, amelyet a Román Rendőrség főkapitánya, Benone Matei minden bizonnyal elrendelt már” – fejtette ki Bode egy aradi sajtótájékoztatón.

Nicolae Ciucă kormányfő az ügyről nyilatkozva elmondta, hogy felelősségre kell vonni az esetért felelős vagy mulasztáson ért személyeket. “Ilyen eseteknek nem szabad megtörténniük az állam intézményeiben” – szögezte le.

forrás: turnulsfatului.ro, Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások