Felhívás!

FRISSÍTVE: Rendőrautó gázolt halálra egy kislányt Bukarestben

FRISSÍTVE: Rendőrautó gázolt halálra egy kislányt Bukarestben Románia

Nicolae Ciucă kormányfő felszólította a belügyminisztert, hogy gondoskodjon a felelősség megállapítására irányuló vizsgálat gyors lefolytatásáról a Bukarest első kerületében csütörtök délután történt gázolás ügyében, amelyben egy kislány életét vesztette, egy másik pedig megsérült. FRISSÍTÉS: Bűnvádi eljárás indult.

A két gyermeket egy rendőrautó ütötte el, miközben megpróbáltak átkelni az úttesten. A kocsit vezető rendőr nem volt ittas állapotban.

A miniszterelnök a kormány Facebook-oldalára írt bejegyzésben biztosította őszinte részvétéről a kislány családját, és kijelentette, a másik, kórházba került kislány élete nem forog veszélyben.

FRISSÍTÉS: Bűnvádi eljárás indult

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával bűnvádi eljárás indult a rendőr ellen, aki csütörtökön halálra gázolt egy 13 éves lányt Bukarestben.

A fővárosi első kerületi bírósági ügyészség szóvivője, Radu Călin pénteken a sajtónak elmondta, hogy a szabadlábon lévő gyanúsítottat már kihallgatták.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőr a villogót bekapcsolva, a településeken megengedettnél nagyobb sebességgel hajtva, egy gyalogátjárón gázolta el a gyermeket. A gyanúsított nem egy küldetés teljesítése közben száguldozott, és semmilyen mentség nincs a tettére – tette hozzá.

FRISSÍTÉS 2: Hatósági felügyelet alá helyezték a rendőrt

Harminc napra hatósági felügyelet alá helyezte az ügyészség azt a bukaresti rendőrt, aki csütörtökön gyalogátjárón halálra gázolt a főváros első kerületében egy 13 éves lányt.

A gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított rendőrt pénteken kihallgatta a vádhatóság. Kihallgatása után az ügyészek úgy döntöttek, hogy a gyanúsított szabadlábon védekezhet, de harminc napra hatósági felügyelet alá helyezték.

FRISSÍTÉS 3: Felfüggesztették tisztségéből a rendőrt

A bukaresti rendőrség vezetője felfüggesztette tisztségéből péntek este azt a rendőrt, aki csütörtökön egy gyalogátjárón a szolgálati autójával halálra gázolt egy 13 éves lányt.

Bogdan Berechet a sajtónak elmondta, azért hozta ezt a döntést, mert az ügyészség hatósági felügyelet alá helyezte a gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított rendőrt, aki ellen bűnvádi eljárás van folyamatban.

Pontosította azt is, hogy a rendőr szolgálati ideje alatt, “de nem egy sürgős küldetés teljesítése közben” követte el a balesetet, és indokolatlanul kapcsolta be szolgálati gépkocsijának megkülönböztető fényjelzését.

Bogdan Berechet gyors eljárást ígért ebben az ügyben. “Hangsúlyoznám, nem történt semmilyen kísérlet a baleset eltussolására. Azt hiszem, a rendőrség a legérdekeltebb abban, hogy mielőbb tisztázódjon ez az ügy” – fogalmazott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.