Felhívás!

Rendkívüli ülésszakot készül összehívni a PSD a különnyugdíjak eltörlése érdekében

Rendkívüli ülésszakot készül összehívni a PSD a különnyugdíjak eltörlése érdekében Románia

Jóváhagyta kedden a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) Marcel Ciolacu ügyvezető pártelnöknek a rendkívüli parlamenti ülésszak összehívására vonatkozó javaslatát, amelyen napirendre kerülne a különnyugdíjak felszámolása, nyilatkozták kedden a párthoz közel álló források.

Az említett források rámutattak, a javaslat szerint a rendkívüli ülésszakot január utolsó hetében hívnák össze.

A CExN ülése előtt Marcel Ciolacu kijelentette, hogy kérni fogja egy rendkívüli ülésszak összehívását a különnyugdíjak felszámolása érdekében.

“Tekintve, hogy a médiában megjelent az információ, mely szerint nem lehet megduplázni a gyermeknevelési pótlékot a különnyugdíjak által a költségvetésre kirótt terhek miatt, kérni fogom egy rendkívüli ülésszak összehívását, amelynek napirendjén a a különnyugdíjak felszámolása legyen” – fejtette ki Ciolacu.

Ciolacu úgy nyilatkozott, meggyőződésük szerint ezek után semmi oka nem lesz a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezette kormánynak arra, hogy ne ültesse gyakorlatba a PSD által kezdeményezett és Johannis elnök által kihirdetett törvényt, amely a gyerekpénz összegének megduplázását írja elő.

“Kivételt teszünk a katonák nyugdíjával, mert kizárt, hogy azokat különnyugdíjaknak tekintsük” – mondta még Ciolacu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.