Felhívás!

Rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását indítványozza a PNL

Rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását indítványozza a PNL Románia

Rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását indítványozza a Nemzeti Liberális Párt (PNL) az augusztus 26-a és 30-a közötti időszakra.

A PNL képviselőházi frakcióvezetője, Raluca Turcan szerint az alakulat kérni fogja a rendkívüli ülésszak összehívását mind az alsóház, mind a szenátus esetében, a parlamentnek ugyanis “tisztáznia kell álláspontját” néhány közérdeklődésre számot tartó tervezettel kapcsolatban.

Turcan hozzátette, a rendkívüli ülésszakban a parlamentnek meg kell vitatnia és el kell utasítania a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényét, valamint a bírák és ügyészek bűntetteit kivizsgáló különleges ügyosztályról szóló törvényt, továbbá döntenie kell a vitatott adóügyi intézkedésekről szóló 114-es sürgősségi kormányrendelettel, illetve a megyei közúti személyszállítást a közszolgáltatások közül kiiktató 51-es sürgősségi kormányrendelettel kapcsolatban. Emellett az amnesztiáról és közkegyelemről szóló tervezet elutasítását is napirendre venné a PNL a rendkívüli ülésszakban – mondta még Turcan.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.