Hirdetés
Hirdetés

Évente több mint 6500 lakástűz történik Romániában

Évente több mint 6500 lakástűz történik Romániában Románia

Évente több mint 6500 lakástüzet jegyeznek Romániában; a 2018-as adatok szerint a lakástüzekben érintett 650 személy közül 250-en életüket vesztették – derül ki a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) hétfői tájékoztatásából.

Hirdetés
Hirdetés

Az IGSU statisztikái értelmében az ilyen tűzeseteket 33 százalékban a meghibásodott vagy ki nem takarított kémények okozták, 22 százalékban a meghibásodott vagy improvizált villamos berendezések, 13 százalékban a fűtőeszközök, 12 százalékban pedig a dohányzás és nyílt láng használata.

A legtöbb esetben a figyelmetlenség és gondatlanság idézi elő a lakástüzet – jegyzi meg a főfelügyelőség.

A közlemény rámutat, 2012 óta az IGSU az E-ON vállalattal partnerségben több tájékoztató és tudatosító kampányt folytatott arról, hogy milyen veszélyeknek és kockázatoknak teszik ki magukat az állampolgárok az energiaforrások nem megfelelő használata esetén, 2016-ban pedig közös kampány keretében hívták fel a figyelmet a lakásokba telepíthető tűzjelző berendezések fontosságára.

Az IGSU és az E-ON közös akcióiban több mint 5,8 millió személy vett részt, ezek mintegy fele gyerek volt – mutat még rá a közlemény.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük