Felhívás!

Remények a koronavírus elleni védekezésre

Alexandru Rafila, a Romániai Mikrobiológiai Társaság elnöke azt nyilatkozta, az orvostudomány képviselői világszerte majdnem egyöntetűen egyetértenek abban, hogy a koronavírussal szembeni védőoltás 2021 előtt nem lehetséges.

A fertőzött emberek hatékonyabb orvosi kezelésére, gyógyítására viszont már ősztől lehet remény. Az Amerikai Egyesült Államokban nagyon előrehaladott szakaszban van egy Covid-19 elleni gyógyszer kikísérletezése, és a kötelező tesztek után indulhat a sorozatgyártás. Hasonlóan biztatóak a kínai és japán eredmények, pláne, hogy a japán kormány állítólag azt ígérte, amikor meglesz a koronavírus elleni gyógyszerük, azt ingyenesen adják át majd más államoknak is, nyilatkozta Alexandru Rafila. A bejelentésnek azért nagy a jelentősége, mert a koronavírussal való fertőződés veszélye a járvány után is fennállhat.

Raed Arafat a jelenlegi nehéz időszakkal kapcsolatosan arra kérte a lakosságot, aki csak teheti, viseljen száj- és orrvédő maszkot, ha máshonnan nem jut hozzá, hát otthon rögtönzéssel készítsen. Az államtitkár elmagyarázta, a járvány elején azt tanácsolták, csak az viseljen arcmaszkot, akinek tünetei vannak, illetve feltételezi, hogy fertőzött lehet. A járvány jelenlegi szakaszában azonban a maszk viselése nagyon fontos védekezési eszköz nyilvános helyeken, illetve mindenütt, ahol ember emberrel találkozik, beszélget. Nem az a fontos, hogy valaki hogyan mutat az üzleti vagy a saját készítésű védőmaszkban, az a lényeg, hogy lehetőleg mindenki vigyázzon arra, ne fertőződjön meg, és ő se fertőzzön másokat, ha vírushordozó, mondotta a palesztin származású, szíriai születésű orvos, a romániai rohammentő szolgálat (SMURD) megalapítója, kifejlesztője.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.