Felhívás!

Járvány a matematikus szemével

Járvány a matematikus szemével Románia

Bogdan Micu brassói matematikus, informatikus vállalkozó, a román környezetvédelmi minisztérium informatikai hálózatának fejlesztője, a minisztérium szakmai partnere a koronavírussal kapcsolatos általános ismeretek és a romániai sajátos helyzet alapján úgynevezett járványprognózist készített.

Felhasználta a legelső romániai fertőzés hivatalos közlésének napja (2020. március 8.) óta megjelent tényszerű adatokat, és ezek alapján modellezte a további lehetséges fejleményeket. Nos, a fiatal informatikus és matematikus úgy látja, Romániában legkésőbb július 1-jén tekinthetjük legyőzöttnek a járványt, azután esetleg szórványos fertőződések még felbukkanhatnak, de az már orvostanilag sem járvány.

Az interneten részletesen ismertetett, ábrákkal is megtűzdelt tanulmány számadatai szerint április 8-án az igazolt fertőződések száma meghaladja az 5000-et, járvány végéig a koronavírus Romániában körülbelül 2657 halálesetet okozhat. Az informatikus megjegyzi, amikor a prognózist közzé tette, aznapra 2756 igazolt fertőződést és 112 halálesetet jelzett a grafikon, a valóságban 2738 volt az ismert fertőzöttek és 107 az elhunytak száma!

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.