Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Rekordszámú jelentkező iratkozott fel a vasárnapi rezidens vizsgára

Rekordszámú jelentkező iratkozott fel a vasárnapi rezidens vizsgára Románia

Az orvosi és gyógyszerészeti egyetemek 12.564 végzős diákja iratkozott fel a november 21-ei rezidens vizsgára – tájékoztatott pénteki közleményében az egészségügyi minisztérium.

Összesen 6311 állás van a 3 szakmára: 3942 az orvosi szakmában, 1190 a fogorvosi és 1087 a gyógyszerészeti szakmában, illetve 92 állás a saját egészségügyi rendszerrel rendelkező minisztériumok (védelmi, igazságügyi és belügyi) keretében.

“Ez rekordszámú jelentkezőt jelent, számuk még a tavalyinál is nagyobb. Az orvosi és gyógyszerészeti egyetemekkel együtt minden intézkedést megteszünk a hatékony szervezés érdekében, figyelembe véve a jelenlegi járványügyi helyzetet. Októberben 439 fővel növeltük a rezidenshelyek számát. Minden résztvevőnek sok sikert kívánok, és teljes támogatásomról biztosítom őket” – jelentette ki Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter.

A közlemény szerint az egészségügyi minisztériumnak az orvosi szakterület esetében lehetősége van a helyek számának kiegészítésére, amennyiben a sikerrel vizsgázók száma meghaladja az eredetileg meghirdetett helyekét.

A korábbi évekhez hasonlóan a versenyvizsga 6 egyetemi központban zajlik: Bukarestben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Temesváron, Craiován és Iaşiban. A vizsgázóknak 4 óra áll rendelkezésre a feladatok megoldására.

A jelöltek és a szervezésben részt vevő személyzet védelme érdekében higiéniai és egészségügyi intézkedésekre kerül sor: a vizsga alatt kötelező a védőmaszk viselése, a vizsgatermekbe való be- és kilépéshez külön útvonalakat alakítanak ki, mérik a vizsgázók testhőmérsékletét a termek bejáratánál, kéz- és felületfertőtlenítő szereket biztosítanak minden teremben, nagyobb számú vizsgatermet jelölnek ki a fizikai távolságtartás biztosítása érdekében, illetve külön termeket alakítanak ki a lázasnak bizonyuló vizsgázók számára.

A vizsgáztató központok épületébe csak az uniós digitális Covid-igazolvány birtokában léphetnek be a vizsgajelöltek.

Részletes információk www.rezidenţiat.ms.ro honlapon találhatók.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.