Felhívás!

Randalírozó páciensek

Több mint 100 kanyarógyanús esetet észleltek az elmúlt hetekben a székelyudvarhelyi kórházban, az esetek felénél beigazolódott, hogy fertőzésről van szó, állítja a kórház vezetősége.

Egyes páciensek miatt a helyi rendőrség közbelépésére is szükség volt, ugyanis hozzátartozóik rátámadtak az orvosokra, rongáltak, néhány beteg pedig a kezelőorvos engedélye nélkül távozott a kórházból. A székelyudvarhelyi kórház képviselője, Farkas Zsuzsanna tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban 104 kanyarógyanús beteget utaltak be a kórházba Betfalváról és Székelyudvarhelyről, mindannyian roma közösségekből származnak. Hetvenkét személyt már kiengedtek, 54 betegnél beigazolódott a betegség, de már meggyógyultak, 32 páciens a kórház fertőző osztályán várja a vizsgálatok eredményeit.

A betegek egy része szamárköhögésben is szenved. Jelentős részük kiskorú, a csecsemőket az édesanyjukkal együtt fektetik be a kórházba. A kórház menedzsere, Lukács Antal az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, eddig nem látott helyzettel találták szemben magukat, de megoldották. A sok beteg miatt újabb ágyakat kellett elhelyezniük a fertőző osztályon, hat pácienst pedig Csíkszeredába kellett áthelyezniük.

A kórház vezetősége felkérte a helyi rendőrséget, hogy óránként járőrözzenek a kórház területén, ugyanis a betegek hozzátartozói szidalmazzák az alkalmazottakat, halálosan megfenyegetik őket, ablakokat szedtek ki a helyükről, és köpködnek a kórházban. A hatóságok szerint csökkenőben van a kanyarós megbetegedések száma Székelyudvarhelyen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. július 7., 17:14
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ezeknek a ciganyoknak mindent szabad??? Meg mindig???Egyre hajmeresztobb dolgokat engednek meg maguknak es tehetik ,mindezt buntetlenul.Az egadta vilagon semmilyen torveny betartasa nem vonatkozik rajuk.Meddig meg ez az egbekialto megkulonboztetes?Nem segelyeken kell oket parazitakka nevelni ,hanem munkaval, torveny betartassal.Ebredjenek mar fel az illetekesek !

 • User
  Dátum: 2017. július 10., 14:59
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mi a torvenyt betartok es a torvenyeket rajtunk alkalmazva vagyunk diszkriminalva a ciganyokkal szembe, szomoru mert csunya vege lesz az egesznek, hasonlitanam a migransaradattal azt hiszem ez is tudatosan van igy felallitva!!!