Felhívás!

Raed Arafat is megkapta a COVID-19 elleni oltást

Raed Arafat is megkapta a COVID-19 elleni oltást Románia

Minél több ember oltatja be magát a koronavírus ellen, annál előbb térünk vissza a normalitáshoz – jelentette ki hétfőn Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, miután megkapta a vakcinát.

“Arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát. Én ma (hétfőn – szerk. megj.) megkaptam az oltást, semmiben nem különbözött az influenza elleni oltástól” – nyilatkozta Arafat.

Nyomatékosította, hogy az elkövetkező napokban az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) alkalmazottai körében folytatódik az oltás.

“Ez egy normalitási gesztus. Én alig vártam, hogy rám kerüljön a sor, és ígéretet tettem, hogy ezt a nyilvánosság előtt teszem, hogy bebizonyítsam: mi is azt tesszük, amit a lakosságnak javasolunk. (…) Én arra kérek mindenkit, hogy értse meg: az oltás jelenti jelenleg a reményt, ez az út vezet a leggyorsabban vissza a normalitáshoz, ha minél többen beoltatják magukat. Az oltás nem kötelező, de biztonságos, ingyenes” – fejtette ki Arafat.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője arra kérte a lakosságot, hogy “ne hallgasson a vakcináról szóló megalapozatlan kijelentésekre”, hanem azokat vegye figyelembe, amelyek tudományosan megalapozottak.

“Ez volt az első dózis, a következőt február 1-jén kapom meg. Számomra nagyon könnyű volt, én évente beoltatom magam influenza ellen, és elmondhatom, hogy ebből a szempontból semmi különbség nincs a két oltás között” – magyarázta Arafat.

Véleménye szerint az oltási kampány jól halad, “nem állunk sem nagyon jól, sem nagyon rosszul”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások