Felhívás!

Călin Popescu Tăriceanu mentelmi jogának megvonását kéri a DNA

Călin Popescu Tăriceanu mentelmi jogának megvonását kéri a DNA Románia

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) felkérte a legfőbb ügyészséget, hogy az forduljon Klaus Iohannis államfőhöz a Călin Popescu Tăriceanu elleni bűnvádi kivizsgálás kérelmezése érdekében.

A DNA gyanúja szerint Tăriceanu csúszópénzt fogadott el abban az időszakban, amikor miniszterelnöki tisztséget töltött be.

Tăriceanu: politikai megfontolásból kezdeményezett ügy

Elutasítja Călin Popescu-Tăriceanu a korrupcióellenes ügyészek állítását, miszerint kormányfői mandátuma idején csúszópénzt fogadott volna el.

“Harminc éves tapasztalatom van, amiből kiindulva úgy gondolom, hogy semmi nem történik véletlenül. Hozzám egyetlen bani sem jutott el, nem is volt hogy eljutnia. A Microsoft-dosszié azokkal a licencekkel kapcsolatos, amelyeket a román állam ki kellett hogy fizessen a Microsoftnak. Mandátumom ideje alatt, noha négy kormányhatározat is született, amelyek közül egyet az akkori legfőbb ügyész, Kövesi asszony láttamozott, csak annyi történt, hogy leltárba vették a Microsoft-szabadalmakat, de mandátumom alatt egyetlen banit sem fizettek a Microsoftnak. Következésképpen hozzám sem juthatott el pénz” – nyilatkozta Tăriceanu hétfőn az Antena 3 televíziócsatorna műsorában.

Călin Popescu-Tăriceanu úgy vélekedett: az ügyet a korrupcióellenes ügyészség (DNA) politikai megfontolásból nyitotta hosszú idővel ezelőtt, és noha az iratcsomó 17 ezer oldalas, semmi terhelőt nem tartalmaz rá nézve, csupán “feltételezéseket” és “jogi aberrációkat”, amelyeknek az a céljuk, hogy rossz fényt vessenek rá.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn felkérte a legfőbb ügyészséget, hogy az forduljon Klaus Iohannis államfőhöz a Călin Popescu Tăriceanu elleni bűnvádi kivizsgálás kérelmezése érdekében. A DNA gyanúja szerint Tăriceanu csúszópénzt fogadott el abban az időszakban, amikor miniszterelnöki tisztséget töltött be.

A nyomozó hatóság szerint alapos a gyanú, hogy Tăriceanu 2007-2008-ban 800.000 dollár értékben kapott közvetett módon egy osztrák vállalattól anyagi javakat, tanácsadási szolgáltatások ellenértékeként.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.