Hirdetés
Hirdetés

PSD: Johannis blokkolja Romániát

PSD: Johannis blokkolja Romániát Románia

Klaus Johannis “blokkolja Romániát”, mert halogatja a döntéshozatalt bizonyos minisztercserék esetében – olvasható a Szociáldemokrata Párt (PSD) Agerpres hírügynökséghez elküldött közleményében.

“A Szociáldemokrata Párt elítéli Johannis elnök felelőtlen döntését, amelynek értelmében blokkolja a román kormány két kulcsfontosságú minisztériumának tevékenységét. Mindenféle politikai, törvényes vagy alkotmányos indoklás nélkül, Johannis hagyja magát személyes gyűlölködésétől és rögeszméitől vezérelni, megkárosítva ezzel a román államot, amelyet képviselnie kellene. Johannis egészen egyszerűen blokkolja Romániát, hogy a PSD-ALDE kormány ne eszközölhessen beruházásokat az autópályákba és a helyi fejlesztésekbe” – állítja a PSD.

Hirdetés
Hirdetés

A közlemény szerzői szerint az államelnök pénteki magatartása Viorica Dăncilă miniszterelnökkel szemben a “jóérzés teljes hiányáról” tanúskodik.

“A tisztségeken túl Johannisnak jólnevelten és udvariasan kellene viselkednie egy hölggyel szemben. Ilyen körülmények között a PSD minden törvényes és alkotmányos eszközt fel fog használni, hogy megszüntesse a Johannis által előidézett helyzetet, és hogy rábírja Románia törvényeinek és alkotmányának tiszteletben tartására’ – olvasható a dokumentumban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük