Felhívás!

Prűdebb tengerpart

Prűdebb tengerpart Románia

A román tengerparton, illetve annak bizonyos részein is igyekeznek szigorítani az öltözködési szabályokat.

A szállodák, vendéglők, bárok, sörözők jelentős hányadánál nem engedélyezik, hogy a beltéri részeken a fogyasztó fürdőruhásan asztalhoz üljön, illetve a belső felületeken így járkáljon. Noha konkrét törvény nincs arra, hogy valaki étteremben, vendéglőben fürdőruhásan nem ülhet asztalhoz (reggelizni, ebédelni, vacsorázni stb.), a személyzet figyelmezteti azokat, akik megszegik a higiéniai és illemszabályokat. Hasonló rendszabály van az áruházak esetében is.

A kényes témáról a rendfenntartók azt nyilatkozták, az esetek többségében megértéssel vannak az utcán fürdőruhásan közlekedő gyalogosokkal szemben, hiszen ők általában arra hivatkozhatnak, a ruháik a szálláshelyen vannak. A rendőrség és csendőrség olyan esetben bírságolhat száz lejre, néhány száz lejre, hogyha valaki feljelenti a fürdőruhást a közerkölcs-sértő magatartásra vonatkozó törvény előírásainak alapján. Ugyancsak bírsággal végződhet, hogyha valaki szeméremsértő módon napozik a vízparttól, strandtól távol eső nyilvános helyen. Egyik vendéglős kijelentette, jó, ha a vendég otthonosan érzi magát, de meg kell érteni, sérti a higiéniai szabályokat és a jólneveltség hiányára vall, hogyha valaki a – talán még vizes – fürdőruhában akar leülni a vendéglői asztalhoz. Más a helyzet a vízpart közvetlen közelében lévő szabadtéri nyílt vagy részben nyílt helyiségek esetében, ahol sokkal lazábbak a szabályok. 

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 2., 15:44
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Sajnos én nem így tapasztaltam. Számtalan alkalommal láttam, ahogy – főként a hölgyek – fürdőruhában fogyasztották el az ebédjüket a tengerparti éttermekben, annélkül, hogy az alkalmazottak megszólították volna. Ez tényleg gusztustalan, pláne, hogy egy lenge nyári ruha vagy strandkendő felvétele nem kerül csak pár másodpercbe, és még jótékonyan el is takarja a kitüremkedő hurkákat.