Felhívás!

Ponta: Dăncilă hazugságban él

Ponta: Dăncilă hazugságban él Románia

Nem örül a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, Klaus Johannis győzelmének – jelentette ki Victor Ponta, a Pro Románia párt elnöke vasárnap este, az exit poll felmérések ismertetése után, hozzátéve, Viorica Dăncilă PSD-elnök “továbbra is hazugságban él”, mivel eddig még a párt egyetlen jelöltje sem ért el “ennyire rossz eredményt”.

“Nem mondhatom azt, hogy örülök, mert nem szavaztam rá, nem támogattam Johannist, és remélem, hogy második mandátumában megteszi mindazt, amit az elsőben nem tett meg. Viorica Dăncilă viszont továbbra is hazugságban él. (…) A PSD egyetlen más jelöltje sem ért el ennyire rossz eredményt eddig, a PSD jelöltje elveszített 2 millió embert (…), 2 millió embert, akik öt évvel ezelőtt a PSD-re szavaztak, de most nem tették ezt” – jelentette ki Ponta a Románia Tv-ben.

Ponta szerint a Viorica Dăncilă által elért 33%-os eredmény megközelítőleg 3,4 millió voksot jelent.

“Én is elveszítettem a második fordulót, de 2 millió szavazat különbséggel (…) Azt hiszem, Geoană és Năstase is körülbelül 5 millió szavazatot kapott” – fűzte hozzá Ponta.

Ponta elmondta még, hogy egy egységes baloldalt szeretne, amelynek azonban meg kell reformálnia magát, mielőtt nekilát megnyerni a választásokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.