Felhívás!

Ponta a PSD-vel közösen alakítana kormányt

Ponta a PSD-vel közösen alakítana kormányt Románia

Victor Ponta felhívást intézett volt szociáldemokrata kollégáihoz, hogy “alakítsák újra” a 2016-ban beígért kormányt.

“Üljünk le tárgyalni, értsük meg, hogy ennek a kormánynak vége, támogassunk együtt az elnökválasztás második fordulójában egy közös jelöltet, Mircea Diaconut, aki Klaus Johannis erős ellenjelöltje lehetne, és igyekezzünk újjáépíteni azt a kormányt, amelyet 2016-ban beígértünk, és amelyet 2017-ben Dragnea szétvert” – nyilatkozta Ponta a bizalmatlansági indítvány elfogadását követően.

A Pro Románia vezetője hozzátette: az alakulatnak van három javaslata a miniszterelnök személyére vonatkozóan, és hajlandó tárgyalni ezekről a PSD-vel. Nyomatékosította, ő maga nincs az esetleges jelöltek között, mert meggyőződése, hogy őt soha nem nevezné ki kormányfőnek Johannis elnök.

Meglátása szerint a PSD képviselői és a Pro Románia 31 tagja elég a parlamenti többséghez, “ha van akarat erre”. “De ha Viorica Dăncilă a teljes PSD-vel maga mögött a halálba akar masírozni, az az ő felelőssége” – szögezte le Ponta.

Korábban Eugen Teodorovici pénzügyminiszter úgy foglalt állást, hogy a PSD-nek nem kellene azzal próbálkoznia, hogy a Pro Romániával alkosson többséget.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.