Felhívás!

Parlamenti választások: az AEP jóváhagyta a szavazólapok modelljét

Parlamenti választások: az AEP jóváhagyta a szavazólapok modelljét Románia

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) jóváhagyta kedden a decemberi parlamenti választásokon használandó szavazólapok modelljét, méretét és nyomtatási feltételeit – a vonatkozó határozat megjelent a Hivatalos Közlönyben.

Az Agerpres-hez eljuttatott sajtóközlemény szerint meghatározták a szavazóhelyiségekben, illetve a levélszavazatban használt szavazólapok modelljét, benne a jelöltségeket tartalmazó négyszögek méretét, a használt betűtípusokat és ezek méretét, a kinyomtatandó oldalakat és azokat, amelyek üresen maradnak, a szavazólapok méreteit és a grafikai tér nagyságát, amelybe a választási jelt nyomtatják. A négyszögek nyomtatása a szavazólapokra az első belső oldaltól kezdődően történik – részletezi a dokumentum.

A négyszögek nagyságát, amelyekbe a jelöltek névsora kerül, valamint az egyes oldalak négyszögeinek számát a választókerületi választási iroda állapítja meg, a végleges jelöltségek számától függően, azzal a megjegyzéssel, hogy a politikai pártok listái a szavazóhelyiségekben használt szavazólapok esetében az első két belső oldalon, a levélszavazás esetén a szavazólapok első oldalán jelennek meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.