Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt embernél találtak drogokat a hatóságok Tusványoson

Öt embernél találtak drogokat a hatóságok Tusványoson Románia

Öt személynél találtak kábítószert a Tusnádfürdőn zajló Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott ellenőrzések során.

Hirdetés
Hirdetés

A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint július 19-e és 23-a között a Hargita és Maros megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatának alakulatai „léptek fel a törvénytelen drogkereskedelem és drogfogyasztás ellen egy tusnádfürdői nyilvános eseményen”.

A rendőrök öt személynél találtak kannabiszt, illetve ecstasyt. Hatósági besorolása szerint a kannabisz kockázatos, az ecstasy magas kockázatú drog. A rendőrség tájékoztatása szerint a kábítószereket saját használatra, illetve értékesítés céljából vitték be az illetők a fesztiválra.

A hatóságok büntetőjogi kivizsgálást indítottak kockázatos és magas kockázatú drogok birtoklása miatt.

Az ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) is vizsgálódik.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 26., 22:20
    ÉRTÉKELÉS: 3

    „A bálványosi nyári szabadegyetem egyre inkább vallási szeánsz, afféle narancsos hadzs, mekkai zarándoklat formáját ölti. Annyi különbséggel, hogy ide az igazhívőknek egy életben többször is el kell zarándokolniuk, már ha üdvözülni akarnak a NER-es közbeszerzések világában.
    Ennek megfelelően az erdélyi óriásfenyők alatt nem politikaformálás vagy eszmecsere zajlik, hanem igehirdetés, amiben – vallási szövegről lévén szó – tévedés lenne egységes logikát, vagy akárcsak tényekre épülő tartalmat keresni. A lényeg, hogy a hívők elhiggyék és ezeket mantrázzák a következő hónapokban.” (Hardy Mihály)