Hirdetés
Hirdetés

Ortodox húsvét: a rohammentő-szolgálat tűzoltói 1.302 bevetésen vettek részt 24 óra alatt

Ortodox húsvét: a rohammentő-szolgálat tűzoltói 1.302 bevetésen vettek részt 24 óra alatt Románia

Az ortodox húsvétvasárnapra virradó éjszaka több mint 5.100 SMURD-tűzoltó volt szolgálatban és vasárnap reggelig összesen 1.302 esetben kellett közbelépniük, tájékoztatott az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).

Országos szinten 1.302 bevetésen kellett részt venniük a katasztrófavédelem embereinek: ezek között 96 tűzeset volt, 1.062 esetben orvosi sürgősségi ellátást kellett biztosítaniuk a rohammentő-szolgálat (SMURD) tagjainak, 8 esetben az autóroncsokból kellett kiszedniük a balesetek áldozatait és 136 esetben a rossz időjárás miatt volt szükség a beavatkozásukra. A templomoknál nem történtek tűzesetek, derül ki az IGSU vasárnapi közleményéből.

A beavatkozások száma 25%-kal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest, főként az elsősegélynyújtásoké emelkedett, mutat rá a felügyelőség.

Hirdetés
Hirdetés

Az éjszakai misék ideje alatt 31 személynek volt szüksége orvosi ellátásra, közülük 24-et szállítottak kórházba további kivizsgálásokra.

A rossz időjárás – viharos szél által kísért esőzések – miatt Fehér, Hunyad, Maros és Temes megyében volt szükség a katasztrófavédelem embereinek a bevetésére.

A katonai tűzoltóknak több helyen kellett közbelépniük a szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán a helyi közigazgatási hatóságok tagjaival vállvetve, hogy a szél által kidöntött fáktól megszabadítsák az utakat, vagy kiszivattyúzzák a vizet az elöntött házak udvaráról vagy pincéjéből. Vasárnap reggel már nem volt szükség hasonló beavatkozásokra.

A SMURD tűzoltói az ortodox húsvét egész ideje alatt fokozott készenlétben lesznek, szögezi még le a katasztrófavédelmi felügyelőség.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük