Felhívás!

Orban: valószínűleg meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet

Orban: valószínűleg meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet Románia

Valószínűleg meghosszabbítja a kormány a veszélyhelyzetet – jelentette be hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

“Minden döntés a járványhelyzet függvénye. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, ha nem csökken jelentősen az új megbetegedések száma, valószínűleg meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet” – fogalmazott.

A kormányfő hozzátette, újabb korlátozó intézkedések bevezetését nem tervezik, a bizonyos tevékenységek újraindításával kapcsolatos döntéseket pedig a szakemberek véleményének figyelembe vételével hozzák majd meg.

Meg lehet tartani a választásokat szeptember 27-én

A miniszterelnök hétfőn kifejtette, az elmúlt két hét járványadatait nézve kijelenthető, hogy sikerült megállítani az esetszámok további jelentős növekedését, de bármilyen intézkedéseket is hoz a kormány, az emberek együttműködésére is szükség van ahhoz, hogy kedvezően alakuljanak az adatok.

“Minél többen tartják be a szabályokat, annál kisebb a vírus terjedésének kockázata. Az elmúlt két héten jegyzett napi esetszámokat tekintve szerintem meg lehet tartani a választásokat szeptember 27-én” – fogalmazott.

Hozzátette, ha mind a jelöltek, mind az állampolgárok be fogják tartani a kampány és a szavazási folyamat kapcsán hozandó intézkedéseket és az egészségvédelmi szabályokat, nem lesznek gondok. A kormányfő Lengyelországot és Horvátországot hozta fel példaként, ahol szintén megtartották a választásokat, és nem nőttek az esetszámok.

Ezen a héten elfogadja a kormány a költségvetés-kiigazítást

Ludovic Orban rámutatott, a pénzügy-minisztérium véglegesítette az ország gazdasági helyzetét és az államháztartást érintő jelentését, a hétfői nap folyamán még egyeztetnek a témában a tárcavezetővel és más miniszterekkel, és még a hét folyamán elfogadja a kormány a költségvetés-kiigazítást.

A miniszterelnök szerint több pénzt fog kapni az egészségügyi minisztérium, továbbá az oktatási és a mezőgazdasági tárca, és jelentős összegű igénylésekkel állt elő a szállításügyi, valamint a fejlesztési minisztérium is. Mivel költségvetési megszorításokra van szükség, a kabinet minden igénylést, minden befektetési tételt alaposan kivizsgál – tette hozzá.

Arról, hogy mely minisztériumoktól vonnak el alapokat, még nem született döntés – mondta még Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 10., 21:08
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Valaki mar szoljon nekuk, hugy az altaluk hasznalt PCR teszt nagyon megbizhatatlan, ossze vissza ad eredmenyt, haggyanak mar fenn ezen a kozepkori boszorkanyuldozesen.