Felhívás!

Bezárhat a világ legrégebbi vendéglője a világjárvány miatt

Bezárhat a világ legrégebbi vendéglője a világjárvány miatt Külföld

A Spanyolországban, Madridban 1725-ben alapított Botin étterem a világ legrégebbi vendéglőjeként szerepel a rekordok könyvében, most azonban a COVID-19 világjárvány okozta ügyfélhiány miatt a bezárás fenyegeti – tájékoztat a CNN.

A többi étteremhez hasonlóan a „cochinillo” (sült szopós malac) nevű ételéről híres étteremnek is be kellett zárnia a hatóságok által bevezetett korlátozások miatt, amelyek a koronavírus terjedésének megakadályozását szolgálják.

„Amikor a járvány idején be kellett zárnunk, teljesen összetörtünk, mivel a történelem során még soha nem volt bezárva ez a hely, még a spanyol polgárháború idején sem” – mondta Antonio Gonzalez, az étterem menedzsere.

Az étterem július 1-jén megnyithatta kapuit, azonban jelenleg csupán 60 vevőt szolgálnak ki,  szemben azzal a 600 vendéggel, akiket a járvány előtt fogadtak naponta.

Az étterem egy független ellenőrzés után került be a rekordok könyvébe, amely garantálta, hogy a vállalkozás teljesítette a feltételeket: megtartotta a nevét, végig ugyanazon a helyen működött, és nem szakította meg a tevékenységét.

Az étterem egy részét története miatt múzeummá alakították. A helyet Ernest Hemingway több könyve is megemlíti. A Fiesta (A nap is felkel) című regény utolsó jelenete az étteremben zajlik, amikor a főszereplő egy asztalnál ül és sült szopós malacot eszik.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.