Felhívás!

Orban szerint módosítani kell a köztisztségek elfoglalásához szükséges versenyvizsgák menetén

Orban szerint módosítani kell a köztisztségek elfoglalásához szükséges versenyvizsgák menetén Románia

Megváltoztatná a köztisztségek elfoglalásához szükséges vizsgáztatás módszertanát Ludovic Orban. A miniszterelnök úgy véli, a szóbeli vizsgát az érettségi mintájára, videokamerák előtt kellene tartani.

A B1 televíziónak adott szerda esti interjújában Orban kifejtette, a köztisztségekre pályázó személyeket új módszerrel kellene vizsgáztatni, a felvételi pedig teljesen nyilvános kell hogy legyen, az érettségi vizsgához hasonlóan, kamerák előtt zajló szóbelivel.

Orban szerint el kell mozdítani a közigazgatásból a volt kormánypárt embereit, és hozzáértő személyeket alkalmazni, átlátható vizsgafolyamat révén.

“Már most felhívom minden vezető tisztségben lévő PSD-s figyelmét, hogy ugyanazt a választ fogják kapni, éspedig, hogy csomagolhatnak, és ha van bennük egy szemernyi büszkeség, adják be lemondásukat. (…) Ha nem mondanak le, akkor majd aláírom az elbocsátásukról rendelkező határozatot” – mondta a miniszterelnök.

Ludovic Orban vezetőségcserét helyezett kilátásba az adóhatóság (ANAF) élén, és bejelentette az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság elnöke, Ion Ghizdeanu leváltását.

Azt is közölte: le fogja váltani a szociáldemokrata párti prefektusokat és alprefektusokat. “Ezek megbetegednek, hogy ne lehessen meneszteni őket” – tette hozzá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 7., 20:49
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Várjuk, de semmi jóra nem számítunk! Ha pár nap alatt nem gyűjtik be a tetveket és piócákat soha nem lesz rend! Minden intézmény élén Psd és Udemerés pártkatonák vannak, de aki szuper vezető az lehetne akár zsidó, vagy cigány is, de legyen benne tenniakarás, nem kell most 100% pnl et tenni mert ez nem fair!😎