Felhívás!

Orban szerint a bizalmatlansági indítványnak semmi megalapozottsága nincs

Orban szerint a bizalmatlansági indítványnak semmi megalapozottsága nincs Románia

A kormány ellen benyújtandó bizalmatlansági indítványnak semmi megalapozottsága nincs, sőt “nevetséges lenne, csupán a politikai zaklatás része” – fejtette ki Ludovic Orban miniszterelnök a Digi 24 csütörtök esti műsorában.

Az alkotmánybíróság döntése értelmében a parlamentnek nem áll hatáskörében határozattal cenzúrázni, vagy módosítani a veszélyhelyzet bevezetését előíró kormányhatározatot, tehát a kormánynak volt igaza, mutatott rá Orban.

“Tehát benyújtanának egy bizalmatlansági indítványt azért, mert igazam volt. Én hozzászoktam már, hogy igazam van – főként a PSD által uralt ellenzékkel szembeni vitákban -, de nyilvános támadások érnek amiatt, mert igazam van” – szögezte le a kormányfő.

Az ellenzék képviselőinek a bizalmatlansági indítvány benyújtásán való elmélkedés helyett inkább arra kellene összpontosítaniuk, hogy segédkezzenek a román társadalom és a gazdaság legnagyobb problémáinak megoldásában, fűzte hozzá Orban.

“Nyilvánosan elítélem a PSD és a Pro Románia vezetőinek viselkedését”

Nyilvánosan elítéli az ellenzék – főként a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Pro Románia párt – politikai vezetőit, akik “folyamatosan arra biztatták” a lakosságot, hogy ne tartsák be a pandémia idején elrendelt szabályokat, jelentette ki pénteken Zilahon Ludovic Orban kormányfő.

“Még egyszer nyilvánosan elítélem a politikai – főként az ellenzéki PSD-s és Pro Románia párti – vezetők felelőtlen viselkedését, akik folyamatosan arra biztatták az állampolgárokat, hogy ne tartsák be a szabályokat, akik bagatellizálták a pandémia által előidézett veszélyt, akik rendszeresen próbálkoztak azzal, hogy megfosszák a hatóságokat azoktól az eszközöktől, amelyek szükségesek voltak a járvány elleni küzdelemhez. Ami minket illet, mi továbbra is tesszük a kötelességünk, minden állami hatóságot mozgósítunk a román állampolgárok élete és egészsége védelmében és a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében” – fejtette ki a Szilágy megyei látogatásán levő miniszterelnök.

Orban szerint az 55-ös törvény előírásai az alkotmánybíróság döntése után is hatályban vannak, így érvényben vannak a kormányhatározatokkal és a kormányfői döntésekkel hozott intézkedések, beleértve a karanténba és otthoni elkülönítésbe való helyezést is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.