Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi érettségi tételeket kapták, emiatt kétszer vizsgáztak egy Fehér megyei iskola diákjai

A tavalyi érettségi tételeket kapták, emiatt kétszer vizsgáztak egy Fehér megyei iskola diákjai Románia

A kudzsiri David Prodan iskola végzős diákjainak kétszer kellett földrajzból érettségizniük. A vizsgabizottság négy tagja rossz tételeket adott át a hallgatóknak, pontosabban a 2019-es tételeket, írja az Alba24.ro.

Hirdetés
Hirdetés

Dan Cherecheș a megyei érettségi bizottság vezetője elmagyarázta az Alba24-nek, hogyan alakulhatott ki ilyen helyzet, és miért kellett a diákoknak kétszer megoldaniuk a teszteket.

Elmondása szerint a bizottság ábécé sorrendben kezdte nyomtatni a teszteket. Amikor eljutottak a földrajz tételekig, azt nem lehetett kinyomtatni, és a bizottság továbblépett.

Miután befejezték a többi tárgy nyomtatását, visszatértek a földrajz tételekhez, amit sikerült végül kinyomtatni. Nem vették észre azonban, hogy a 2019-es kiadást vették elő.

Dan Cherecheș hozzátette, a bizottság négy tagja ellenőrizte, hogy olvasható-e az írás, a dátum azonban senkinek nem tűnt fel.

A tételeket kiosztották a diákoknak, akik elkezdték megoldani azokat. Egy idő után észrevette a bizottság a hibát, de már késő volt.

A hiba felismerése után a tanulókat egy másik osztályba vitték át, ahol vizet, ételt és kávét kaptak.

A módszertan szerint a hallgatók 14.00-kor újra vizsgáztak, ezúttal azonban a tartalék tételekből.

A négy vétkes bizottsági tagot megrovásban részesítették, és 3 évig nem engedik, hogy bármilyen vizsgabizottságban részt vegyenek – tette hozzá Cherecheș.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük