Felhívás!

Orban: szándékunkban áll napi 50 ezerre növelni a tesztelési kapacitást

Orban: szándékunkban áll napi 50 ezerre növelni a tesztelési kapacitást Románia

A kormány úgy kommunikál a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ahogyan azt a többi európai ország is teszi – jelentette ki péntek este Iaşi-ban Ludovic Orban miniszterelnök.

“Mi úgy kommunikálunk, ahogyan az összes európai ország kommunikál. Nincs másfajta kommunikációs módunk. Ez egy viszonylag szabványosított módszer, amelyet nemcsak az európai országok, hanem az európai országok is széles körben alkalmaznak. Természetesen vannak bizonyos korlátozások. Nagyon szigorú előírásaink vannak a személyes adatok védelmével kapcsolatban, de különben azon szabványok mentén kommunikálunk, amelyeket európai szinten alkalmaznak” – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján a miniszterelnök.

A kormányfő szerint a tömeges tesztelés illúzióját, a Szociáldemokrata Párt (PSD) táplálja, már a járvány kezdete óta.

Rámutatott, az európai szinten elfogadott PCR tesztelési kapacitást folyamatosan növelték, ma már meghaladja a 35 ezret naponta, és szándékukban áll napi 50 ezerre növelni.

Hozzátette: azt a rendszert, amely a megbetegedések arányát a lakosok számára vetíti, más államokban is alkalmazzák, és hogy az országos szinten használt küszöböket szakemberek javasolták.

Tătaru: hogy merre alakul ez a járvány az nem a kórházakban dől el

Hogy merre alakul ez a járvány az nem a kórházakban dől el, a legfontosabb a megelőző óvintézkedések betartása – hangoztatta péntek este Iaşi-ban Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

Meglátása szerint a minisztérium növelheti az intenzív terápiás ágyak számát, építheti a mozgókórházakat, de a járvány alakulása nem a kórházakban dől el, hanem attól függ, hogy az emberek mennyire komolyan tartják be az óvintézkedéseket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások