Felhívás!

Meghalt egy koronavírusos beteg Medgyesen – nem volt hely az intenzív osztályon

Meghalt egy koronavírusos beteg Medgyesen – nem volt hely az intenzív osztályon Románia

Meghalt pénteken egy Covid-19-ben szenvedő beteg Medgyesen, amíg arra várt, hogy felszabaduljon egy hely az intenzív osztályon – közölte a Szeben Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatója.

Dr. Gabriel Budescu elmondta: arra vártak, hogy valahol felszabaduljon egy hely, de sehol nem volt. A páciensnek lélegeztetőgépre lett volna szüksége, nem csak oxigénre, de ez nem állt rendelkezésre, és miután több más társbetegsége is volt, meghalt. A szakember szerint a beteg túlélési esélyei akkor is “igen csekélyek” lettek volna, ha van lélegeztetőgép.

“Az intenzív osztályon lélegeztetőgépre kerülő páciensek 85%-a nem éli túl – nagyjából ennyi az esély” – tette hozzá.

A medgyesi kórház intenzív osztályán van ugyan hat hely, de ezek nincsenek Covid-19-es betegeknek előkészítve.

A Szeben megyei prefektúra közleménye szerint, a számos társbetegségben szenvedő páciens életének megmentéséért ‘minden lehetséges intézkedést meghoztak’ a medgyesi kórházban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 24., 16:03
  ÉRTÉKELÉS: 6

  El is kepzelem mekkorat feszitettek a DOKTOR urak, ha volt 6 darab hely akkor hogy a turoban nem lehetett betenni oda, ugy hogy Romaniaban elunk es ez a vesztunk !!!

 • User
  Dátum: 2020. október 25., 9:13
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Azt kéne meg nézni hogy az elmúlt 30evben hány kórházat építetek és hány templomot??? Most a betegeket vigyék a templomba hogy az ingyen elő pópák kezeljék belőlük több van mind orvos!!!