Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: nincsenek erőforrásaink a gyermekpénz újabb emelésére

Orban: nincsenek erőforrásaink a gyermekpénz újabb emelésére Románia

Idén nem futja az erőforrásokból arra, hogy ismét emeljék a gyermeknevelési támogatást – jelentette ki hétfőn a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban kiemelte, a PNL és „a koalíció többsége” egyetértett azzal a szenátus által már elfogadott és jelenleg képviselőházi jóváhagyásra váró módosítással, amely szerint ebben az évben a január 1-jétől életbe lépett gyermekpénzemelés marad az egyetlen.

„Legyünk őszinték: nincsenek erőforrásaink arra, hogy megengedhessük magunknak idén a gyermekpénz újabb emelését. Ennélfogva mi azt támogatjuk, hogy a következő emelés ne július 1-jétől, hanem jövő évtől lépjen érvénybe” – fogalmazott Orban.

Megkérdezték tőle az újságírók, hogy vannak-e a másik két kormánypárt, az USR-PLUS és az RMDSZ törvényhozói között olyanok, akik nem értenek egyet ezzel a változattal. „Ezt nem kommentálom, álljanak ők a nyilvánosság elé” – válaszolt a nagyobbik kormánypárt elnöke.

A PSD ellenzi a koalíció döntését

A Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenzi a koalíció döntését, hogy lemondanak a gyermekpénz júliusi emeléséről – írja a legnagyobb ellenzéki párt keddi közleményében.

A dokumentum szerint a szociáldemokraták arra készülnek, hogy benyújtsanak egy törvénytervezetet, amely arra kötelezi a kormányt, hogy tartsa tiszteletben a parlament által a múlt esztendő végén elfogadott jogszabályokat.

„Minősíthetetlen a Nemzeti Liberális Párt (PNL) bejelentése, amely arra hivatkozva, hogy nincs több pénz, lemondja a gyerekeknek és szülőknek a választások előtt megígért emeléseket, ami ellentmond Cîţu miniszterelnök kijelentéseinek is, miszerint „fantasztikusan” bővül a gazdaság” – írja a közlemény.

A szociáldemokraták meglátása szerint a kormánypártok feladata „nem az, hogy siránkozzanak, hogy nincs pénzük”, hanem az, hogy megoldásokat találjanak a gazdasági fejlődésre, és forrásokat biztosítsanak az életszínvonal emelésére.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások