Felhívás!

Orban: Johannis már az első fordulóban megnyerheti a választásokat

Orban: Johannis már az első fordulóban megnyerheti a választásokat Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) fölényes győzelemmel már az első fordulóban megnyerheti az államelnöki választásokat, jelentette ki Ludovic Orban PNL-elnök, kijelölt kormányfő csütörtökön Târgoviştén.

“Meg kell nyernünk egy kampányt. A 2014-es küzdelem nagyon nehéz volt, (…) gyakorlatilag az egész államapparátussal meg kellett küzdenünk, az összes polgármesterrel, aki gátolt minket abban, hogy kampányoljunk. Mindezek ellenére Klaus Johannis 2014-ben megnyerte a választásokat, fölényesen győzött a második fordulóban. Azt kérem önöktől, hogy 2019-ben az első fordulóban nyerjük meg a választásokat, mert képesek vagyunk erre minden gond nélkül, olyan eredménnyel, amelyre senki nem számít” – mondta Ludovic Orban.

Meggyőződése szerint a PNL képes győzni az államelnöki választások első fordulójában, messze megelőzve a második helyezetett, mivel Klaus Johannis az egyetlen olyan jelölt, akinek megvan a szükséges kiállása, tapasztalata ahhoz, hogy Romániát jobbá tegye.

A PNL elnöke Klaus Johanisszal, a Nemzeti Liberális Párt államfőjelöltjével és több liberális párti vezetővel látogatott el csütörtökön Târgoviştebe.

Johannis: Románia a PSD miatt nem tudott jobban fejlődni

Klaus Johannis arról beszélt Târgoviştén, a szimpatizánsaival tartott csütörtöki találkozón, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) tehető felelőssé azért, hogy Románia nem tudott jobban fejlődni az elmúlt harminc év alatt.

Johannis felidézte, hogy idén decemberben az 1989-es forradalom harmincadik évfordulóját ünnepeljük, de az évforduló egy sor kérdést is felvet: “Megtettük, amit akkor ígértünk? Sikerült-e egy szabad, demokratikus Romániát építenünk, amelyben a románok otthon érzik magukat? Sikerült-e olyan Romániát építenünk, amely mindenkinek jólétet, munkahelyeket, megelégedést, biztos életet jelent?” Talán egyeseknek sikerült, de sokaknak nem – tette hozzá Johannis.

“Miért nem jutottunk messzibbre? Ha megnézzük ezt a 30 éves átmeneti időszakot, rá kell jönnünk, hogy csak mostanában kezdünk megszabadulni a kommunizmustól, és rájönni, hogy ami nyakban lógó malomkő módjára húzott le minket, az valójában a PSD. A PSD a fő okozója annak, hogy Románia nem fejlődött jobban, most azonban van remény a változásra” – mondta a PNL államfőjelöltje.

Johannis úgy vélekedett, mélyreható változásra van szükség, amely az átmeneti időszak végét hozza magával. Ehhez arra van szükség, hogy a Szociáldemokrata Pártot hosszú időre távol tartsák a hatalomtól – jelentette ki.

“Emlékezzenek vissza, hogy időről-időre azt hittük, végleg megszabadultunk a kommunistáktól, olykor azt hittük, hogy a PSD-től is megszabadultunk, de a PSD állandóan visszatért új arcokkal, új nevekkel, de ugyanazokkal a hibákkal. Ha le akarjuk zárni Romániában az átmeneti időszakot, és modern, európai országgá akarjuk alakítani Romániát, akkor megfelelően hosszú időre el kell távolítanunk a hatalomtól a PSD-t, és ez idő alatt a PNL-nek kell kormányoznia, mert óriási erőt képvisel. Ezt bebizonyítottuk” – mondta Johannis.

Az államfő ugyanakkor kifejezte óhaját, hogy egyetértésben működjön együtt a kormánnyal, mert nagyon sok feladat vár rá.

“Újjá kell építenünk Románia nagy rendszereit. Meg kell újítanunk az igazságszolgáltatást és folytatnunk a korrupcióellenes harcot. Fenntarthatóvá kell alakítanunk Románia gazdaságát. Biztonságossá kell tennünk az iskolákat a diákok és tanárok számára. Meg kell építenünk a beígért kórházakat. Garantálnunk kell a nyugdíjakat a nyugdíjasoknak. Ki kell fejlesztenünk az infrastruktúrát, amelyet mások is megígértek, de mi meg is fogjuk valósítani. Együtt fogjuk lábra állítani Romániát” – mondta még Klaus Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.