Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: ha Viorica Dăncilă mindenképpen vitát akar valakivel, vitázzon velem

Orban: ha Viorica Dăncilă mindenképpen vitát akar valakivel, vitázzon velem Románia

Klaus Johannisnak elsősorban az állampolgárokkal kell megismertetnie terveit, és ennek érdekében folyamatosan kommunikál velük – hangoztatta kedden Ludovic Orban miniszterelnök, hozzátéve, hogy ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Viorica Dăncilă vitát akar, vitázzon vele arról, hogy milyen „katasztrofális állapotokat” hagyott maga után a kormányfői tisztségből való menesztésekor.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt mondta, az államfő a választási kampány alatt állandó jelleggel kommunikál a román társadalommal. „Jövőképét, projektjeit, megoldási javaslatait a román állampolgároknak kell ismerniük, hogy ennek tudatában menjenek szavazni. Ha Viorica Dăncilă mindenképpen vitát akar valakivel, vitázzon velem, beszéljünk például arról, hogy menesztett kormányfőként milyen katasztrofális állapotokat hagyott maga után” – fogalmazott Orban a PNL végrehajtó bizottságának ülése előtt.

A PSD hétfőn azzal a felkéréssel fordult a PNL-hez, hogy az elnökválasztás november 24-én sorra kerülő második fordulója előtt közös megegyezéssel szervezzenek legalább két vitát a két jelölt, Viorica Dăncilă és Klaus Johannis között.

A PNL jelöltjének kampányfőnöke, Dan Motreanu hétfő este kijelentette, a második fordulót megelőző kampányban a területi szervezetekkel és a választókkal való találkozókra fognak összpontosítani. Hozzátette, úgy vélik, nincs szükség a jelöltek közti vitára, mert az nem hozna semmiféle többletet „Nem hiszem, hogy lenne bármiféle tisztáznivaló” – fogalmazott Motreanu.

FRISSÍTÉS: Dăncilă kizárja annak lehetőségét, hogy Orbánnal vitázzon

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kizárja azt, hogy Ludovic Orban kormányfővel, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével vitázzon az államelnöki választások második fordulója előtt, és csak ellenjelöltjével, Klaus Johannisszal hajlandó nyilvános vitába szállni.

Dăncilă a TVR kedd esti műsorában kijelentette, a PNL elnökével azt követően vállal egy közvitát, miután az már egy évet eltöltött a Victoria-palotában.

„Mit csinál? (Klaus Johannis – szerk. megj.) Harcba küldi a katonáját, a tábornok pedig otthon marad? Másrészt, Orban úrral akkor fogok közvitára kiállni, miután egy évet már letöltött kormányfői mandátumából, hogy megnézzük, mit csinált Ludovic Orban egy éves mandátum alatt, és mit csinált Viorica Dăncilă” – mondta a PSD elnöke.

Viorica Dăncilă úgy véli, hogy Klaus Johannis azért nem akar részt venni egy kampányvitán a második forduló előtt, „mert nincs mit mondania a románoknak arról, hogy mit tett öt év alatt”. Meggyőződése, hogy a románok úgy ítélik meg, hogy „az államelnök fél” és „semmibe veszi őket”.

„Minden ötödik évben, az államelnöki választások előtt volt kampányvita. Most miért nincs?” – tette fel a kérdést Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások