Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztattak két albán és egy görög állampolgárt, akik 60 kg cannabist hoztak be az országba

Letartóztattak két albán és egy görög állampolgárt, akik 60 kg cannabist hoztak be az országba Románia

Őrizetbe vett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) két albán és egy görög állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 60 kilogramm, Spanyolországból származó marihuánát hoztak be Romániába. Kedden mindhármójukat előzetes letartóztatásba helyezték.

Hirdetés
Hirdetés

A bűnüldöző hatóságoknak információik voltak arról, hogy X. A., A. F. és H. H. nagyobb mennyiségű kábítószert készül behozni az országba, így megszervezték a tettenérésüket. November 9-én a két, 39, illetve 41 éves albán állampolgár Bukarestből az A1-es autópályán végighaladva ment el a találkozóhelyig, ahova görög társuk a nagylaki határátkelőtől egy nyergesvontatóba rejtve szállította el a drogot. Másnap a három gyanúsított ismét találkozott az A1-es autópályán levő egyik benzinkútnál, ahonnan a bukaresti körgyűrű felé vették az irányt. Az ügyészek és rendőrök megállították a járművet, amelynek átvizsgálásakor összesen 60 kg marihuánát rejtő 38 csomagot találtak.

A nyomozó hatóságok lefoglaltak még nyolc mobiltelefont, nyolc SIM-kártyát, egy airsoft fegyvert, továbbá 1130 eurót és 500 lejt.

A bukaresti törvényszék kedden elrendelte 30 napos előzetes letartóztatásukat, egy negyedik gyanúsítottat pedig – aki román állampolgárságú – hatósági felügyelet alá helyeztek.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük