Felhívás!

Orban: ha a parlament elutasítja a veszélyhelyzet meghosszabbítását, egy újabb fertőzési hullám jöhet

Orban: ha a parlament elutasítja a veszélyhelyzet meghosszabbítását, egy újabb fertőzési hullám jöhet Románia

Ha a parlament elutasítja a veszélyhelyzet meghosszabbítására vonatkozó jogszabálytervezetet, “nagyon nagy” lesz egy újabb fertőzési hullám megjelenésének veszélye, mivel “a hatóságok hiányában lesznek azoknak a törvényes eszközöknek, amelyekkel a szabályok betartását biztosíthatják” – jelentette ki pénteken Ludovic Orban miniszterelnök.

“Meggyőződésem, hogy az állampolgárok képviselői a parlamentben még gondolkoznak ezen egy kicsit. A veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló döntés nem politikai döntés, ezt az ország közegészségügyi helyzetét figyelembe véve kell meghozni. A meghosszabbítás mellett szakemberek, orvosok, járványügyi és közegészségügyi szakértők érvelnek, mivel a veszélyhelyzet lehetővé teszi mind a központi, mind a helyi hatóságoknak, hogy bizonyos szabályok betartását elrendeljék az emberek egészségének és életének védelme érdekében” – válaszolta Orban arra a kérdésre, hogy mi fog június 15-e után történni, ha a veszélyhelyzetet nem hosszabbítják meg.

Hangsúlyozta, a kormány számára az időszak meghosszabbítása elengedhetetlen annak érdekében, hogy az intézkedések betartását biztosítani tudja.

PSD: a PNL további 30 napig fenn akar tartani több “aberráns korlátozást”

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint a liberálisok “dacolnak” a polgárokkal, és további 30 napig fenn akarnak tartani több “aberráns korlátozást”.

“Mindannyiótokat, akik úgy gondoljátok, hogy indokolatlan a veszélyhelyzet meghosszabbítása, ostobáknak vélnek. Ezt az elnökötök maga mondta élő adásban. Ha pedig tudni szeretnétek, mit tehettek és mit nem jövő héttől, várnotok kell 16-áig. Csak akkor olvashatjátok majd el a Hivatalos Közlönyben, milyen döntéseket hozott ez a kaotikus liberális kormány. Lehetőleg valamikor éjféltájt, ahogy megszokhattuk. Ostobaság? Dacolás? Arrogancia? Igen, mindezek egy helyen” – áll a PSD pénteki Facebook-bejegyzésében.

Ebben hangsúlyozzák, az alakulat nem ért egyet azzal, hogy a kormány további 30 napig fenntartsa az “aberráns korlátozásokat”, ezért módosítani fogják a parlamentben “az ő veszélyhelyzetüket”, hogy lassan visszatérhessen minden a rendes kerékvágásba.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások