Felhívás!

A kormány az eredeti elképzelés szerint építené meg az észak-erdélyi autópályát

A kormány az eredeti elképzelés szerint építené meg az észak-erdélyi autópályát Románia

A kormánynak legfontosabb prioritása az infrastruktúra fejlesztése, ezért elkülönítenek pénzt arra, hogy az észak-erdélyi autópályát “az eredeti elképzelés szerint” építsék meg – jelentette ki pénteken a Bihar megyei látogatáson lévő Ludovic Orban miniszterelnök.

Meglátása szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) “képtelen volt” arra, hogy megoldja az észak-erdélyi autópálya építésének problémáját. Hozzátette: az elmúlt években több olyan cég is volt, amely “nem tudni, miképpen kapta meg a munkát, felvette az előleget, összecsomagolt és elment”.

A miniszterelnök a közlekedési miniszterrel együtt részt vett pénteken a Brassó-Nagyvárad autópálya Bisztraterebes és Bihar közötti 30 kilométeres szakasza tervezési és kivitelezési szerződésének aláírásán.

A dokumentumot Ludovic Orban miniszterelnök és Lucian Bode közlekedési miniszter jelenlétében a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) nevében Mariana Ioniţă vezérigazgató, a nagyváradi kivitelező Trameco nevében pedig Beniamin Rus látta el kézjegyével.

Bode emlékeztetett: a munkát 2003-ban a Bechtel nyerte el, az amerikai céggel 2013-ban bontottak szerződést, és 2016-ban írtak ki újból közbeszerzést erre a sztrádaszakaszra.

A Trameco képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy “nem könnyű” egy más által megkezdett munkát átvenni és folytatni.

A nagyváradi cég által vezetett konzorcium, amely a Bihar és Bors közötti sztrádaszakaszt is építette, 388,552 millió lejért kapta meg a munkát, miután a bukaresti ítélőtábla több rendben elutasította egy másik jelentkező, az osztrák Strabag fellebbezését. A munkát 24 hónap alatt kell befejezni és tíz év garanciát vállalnak érte.

A Bisztraterebes és Bihar közötti szakasz 28,55 kilométer hosszú, 18 hidat és felüljárót, illetve negyven átereszt kell építeni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.