Felhívás!

Orban: a PNL nem gondolkodik más politikai megoldáson a kormánykoalíciót illetően

Orban: a PNL nem gondolkodik más politikai megoldáson a kormánykoalíciót illetően Románia

A liberálisok nem gondolkodnak más politikai megoldáson a kormánykoalíciót illetően, az USR-PLUS Szövetségnek új embert kell javasolnia az egészségügyi miniszteri tisztségbe – jelentette ki szerdán Ludovic Orban.

A liberálisok pártelnöke rámutatott, a miniszterelnöknek kötelessége felügyelni, hogy a kormány megfelelően működjön, a kormányprogramot gyakorlatba ültessék, és jogában áll szükség esetén közbelépni mindezek biztosítása és a közjó érdekében, akár úgy is, hogy levált egy minisztert.

“Leszögezem azonban, hogy a PNL nem gondolkodik más politikai megoldáson a kormánykoalíciót illetően, és a mi szemszögünkből Florin Cîţu miniszterelnök döntése nem befolyásolja az alakulat azon elhatározását, hogy a jelenlegi kormánykoalíciót megtartsuk’ – fejtette ki Orban a parlamentben.

Hozzátette, az egészségügyi tárca élére az USR-PLUS Szövetségnek kell új minisztert javasolnia, aki felelősségteljesen tudja kezelni a válságos helyzetet, és hatékonyan tud küzdeni az egészségügyi ellátás minőségének javítása és a koronavírus-járvány felszámolása érdekében.

Orban nyomatékosította, a PNL támogatja Florin Cîţut a Vlad Voiculescu menesztésére vonatkozó döntésében. E döntés oka kapcsán kijelentette, “az utolsó csepp a pohárban” az volt, hogy a szaktárca a kormányfővel való egyeztetés nélkül adta ki a karantén bevezetésének kritériumait módosító rendeletet.

A pártelnök szerint egy esetleges kisebbségi kormány alakításának lehetősége “tudományos-fantasztikus hipotézisként” sem merülhet fel.

FRISSÍTÉS: A PNL továbbra is Florin Cîţut támogatja

A Nemzeti Liberális Párt nem lát semmi okot arra, hogy leváltsa Florin Cîţut, a miniszterelnök élvezi a párt támogatását – erősítette meg Ludovic Orban.

A PNL elnöke szerint a kormányfő “komolyan”, “felelősséggel” és “hozzáértéssel” látta el feladatát, ami egyebek mellett abból is látszik, hogy bevállalt egy olyan döntést, miszerint levált egy minisztert.

“Romániának olyan kormányra van szüksége, amely az állampolgárok érdekében jár el, végrehajtja a kormányprogramot, amely a lehető legrövidebb időn belül megnyeri a világjárvánnyal vívott csatát” – mondta Orban. Hozzátette: meggyőződése, hogy a koalíciós partnerek megértik, hogy “Romániának kormányra van szüksége”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.