Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: a piacok húsvéti nyitva tartása nem jelenti azt, hogy lazultak a korlátozó intézkedések

Orban: a piacok húsvéti nyitva tartása nem jelenti azt, hogy lazultak a korlátozó intézkedések Románia

A piacok húsvéti nyitva tartása nem jelenti azt, hogy lazultak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések – mondta péntek este az Antena 1 televízió műsorában Ludovic Orban miniszterelnök, aki felszólította a polgárokat, hogy továbbra is szigorúan tartsák be a társadalmi távolságtartás szabályait.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnök szerint a legtöbb piac nyitott és viszonylag nagy területen van, ahol be lehet tartani az emberek között a biztonságosnak tekinthető másfél méteres távolságot.

„Továbbra is azt javaslom, sőt felkérem a románokat, hogy ne enyhítsék az intézkedéseket, továbbra is szigorúan kövessék az összes szabályt, és töltsenek minél több időt otthon’ – mondta Orban.

Hozzátette, hogy a fizikai távolságra és a személyes higiéniára vonatkozó összes szabály betartására azt követően is szükség lesz, hogy meghaladjuk a járvány csúcsát.

Az élelmiszerpiacok kötelező módon nyitva tartanak a húsvéti ünnepek alatt – rendelte el csütörtök este a nyolcas számú katonai rendeltben Marcel Vela belügyminiszter.

Az európai uniós államokra nem vonatkozik a gabonaexport tilalma

Az európai uniós államokra nem vonatkozik a gabonaexport tilalma – közölte pénteken Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő pontosított az egy nappal korábban ismertetett katonai rendeletben szereplő egyik intézkedéssel kapcsolatban, miszerint betiltják több gabonafajta és sütőipari termék exportját.

„Mi nem tiltottuk és nem is tilthatjuk be az exportot uniós országokba, hiszen az Európai Unió része vagyunk, amelyben biztosított a személyek és az áruk szabad mozgása. A tiltás csak az Európai Unión kívül eső országokra vonatkozik” – szögezte le Orban az Antena1 televíziónak adott interjúban.

A miniszterelnök hangsúlyozta, az intézkedés csak a szükségállapot idejére érvényes, és célja garantálni, hogy „egyetlen román állampolgárnak sem kell nélkülöznie a kenyeret vagy más élelmiszert”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük