Felhívás!

Oltási maratont tartanak a hétvégén Temesváron

Oltási maratont tartanak a hétvégén Temesváron Románia

Maratoni oltási akció kezdődik pénteken Temesváron, hétfő reggel 8 óráig 10 ezer személy kaphatja meg a Pfizer-BionTech koronavírus elleni vakcináját a regionális üzletközpontban kialakított 30 oltópontnál.

Az érdeklődők személyi igazolványuk felmutatásával, előzetes regisztráció nélkül is jelentkezhetnek az oltásra.

A péntektől vasárnapig tartó non stop oltási akció keretében több száz önkéntes, orvos és egészségügyi asszisztens, valamint orvostanhallgató végzi az immunizálást, így akarják elősegíteni, hogy a város élete visszatérjen a normális kerékvágásba.

“Intenzív terápiás orvosokként úgy dolgozunk, mint a frontorvosok, naponta azért küzdünk, hogy minél több emberéletet mentsünk meg. A tavaly ilyenkori helyzethez képest az oltásoknak köszönhetően most lehetőségünk van arra, hogy közösen kilábaljunk a járványból” – fogalmazott a temesvári megyei kórház intenzív terápiás osztályának vezetője, Dorel Săndesc, arra buzdítva az embereket, hogy minél nagyobb számban regisztráljanak az oltási platformon és menjenek el oltani.

Az orvosok és a helyi közösség szerint e tömeges oltási kampány révén Temesvár lehet az ország első COVID-mentes városa.

Az akció keretében a Pfizer-BionTech vakcináját használják, a második dózist egy hasonló maraton alkalmával adják majd be, 21 nap múlva.

Az oltást a 16 éven felüli személyek kérhetik, kiskorúak esetében szükség van a szülő vagy a törvényes képviselő írásos hozzájárulására.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.