Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Olaszországban hamisított bankjegyek vannak forgalomban Romániában

Olaszországban hamisított bankjegyek vannak forgalomban Romániában Románia

Az 50 eurós bankjegyeket egy vajdahunyadi bűnöző csoport szórta szét az ország legalább 15 városába. A csoport vezetője Olaszországból kapta a hamis bankjegyeket, a többiek pedig terjesztették azokat – közölte a DIICOT.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei – a Temesvári Területi Szolgálat és a rendőrség – csütörtökön 12 házkutatást végeztek Vajdahunyad városában, hogy elfogják a külföldi hamisított bankjegyek forgalmazására szakosodott szervezett bűnöző csoportot.

Vajdahunyadon tavaly alakult egy szervezett bűnözői csoport, melynek célja a hamis 50 eurós bankjegyek forgalomba helyezése, leginkább különféle vásárlások révén, olyan személyektől, akik online tettek közzé apróhirdetéseket.

A 2019-2020-as időszakban a bűnszervezet tagjai több csaló ügyletet hajtottak végre, hamis 50 eurós bankjegyek forgalomba helyezésével. Jóhiszemű eladókat vezettek félre Temesváron, Aradon, Nagyváradon, Margittán, Nándorhegyen, Karánsebesen, Déván, Vajdahunyadon, Gyulafehérváron, Hátszegen, Nagyszebenben, Sebesen, Ramnicu Vâlcea-n, Kolozsváron és Călărași-on.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.