Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Növelte a kormány a beruházások ösztönzését célzó támogatási program költségvetését

Növelte a kormány a beruházások ösztönzését célzó támogatási program költségvetését Románia

Mintegy egymilliárd lejjel, 6,380 milliárd lejről 7,379 milliárd lejre növelte csütörtöki ülésén a kormány a gazdaságra jelentős hatást gyakorló beruházások ösztönzését célzó állami támogatási program teljes költségvetését.

Hirdetés
Hirdetés

Az intézkedést az indokolja, hogy a befektetők nagy érdeklődést mutatnak a támogatási program iránt: a június 15. és július 26. közötti pályázási időszakban 193 beruházási projektet nyújtottak be, amelyek közül néhány nagy értékű volt.

Közleményében a kormány emlékeztetett arra, hogy az állami támogatásokra a 4,5 millió lejesnél nagyobb befektetésekre lehet pályázni. Az eddig támogatott beruházások a megvalósításuk után 21.680 munkahely létrehozásához járulnak hozzá és 6,19 milliárd lejes költségvetési bevételt generálnak. 

Kiegészítették a belügyminisztérium költségvetését is

Csütörtöki ülésén a kormány 30 millió lejjel kiegészítette a tartalékalapból a belügyminisztérium költségvetését. Az összegből a magánszemélyek által befogadott ukrajnai menekültek szállás- és étkeztetési költségeit fedezik.

A kormány közleménye szerint az állam személyenként 20 lejjel járul hozzá naponta a mintegy 14 ezer ukrajnai menekült étkeztetéséhez és 50 lejjel az elszállásolásukhoz. A 30 millió lejes költségvetési összeggel a katasztrófavédelmi főfelügyelőségnek kell elszámolnia. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük