Növelnék a vezetés közbeni mobilozásért kiszabható büntetést

Növelnék a vezetés közbeni mobilozásért kiszabható büntetést Románia

A kormány hétfői ülésének napirendjén szerepel az a törvénymódosító javaslat, amely szigorítaná a kiszabható bírságot a vezetés közben használt mobiltelefonért, vagy bármilyen más, szöveg, fotó-, vagy videóanyag rögzítésére, vagy visszaadására alkalmas eszközért (például táblagép).

A törvénymódosítás értelmében szigorúan tilos vezetés közben a mobiltelefon, vagy bármilyen más, szöveg, fotó-, vagy videóanyag rögzítésére, vagy visszaadására alkalmas eszköz használata, a tetten ért sofőrt 9-20 büntetőpontnak megfelelő bírsággal sújthatják, de akár jogosítványát is bevonhatják 30 napra.

Az előírás nem csak a gépkocsisofőrökre, hanem a traktorokat mezei, vagy erdei utakon vezető személyekre, sőt kerékpárosokra is vonatkozik.

Hétfői ülésén a kormány ugyanakkor elfogadhatja a költségvetés-kiigazítást, amelyet csütörtöki ülésén vitatott meg első olvasatban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 12., 20:16
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A felfüggesztett jogosítvány visszaszerzését megnehezíteni, van aki félkézzel vezet, mert telefonál és kézzel kapcsol, aztán majdhogy átmegy, vagy tényleg a másik sávra.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 13., 9:10
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ha a kézdivásárhelyi polgárokat ellenőriznék rendesen, akkor sok ember sétálna.Szó van itt a friss jogsis taknyosokról kik nem ,hogy telefonoznak vezetés közben hanem még az átjárónál sem állnak meg , vannak az új gazdagok akik mindegyik rendőrt megvettek,akiknek se istenük se törvényük. Vannak a nyugdíjasok akik inkább sétáljanak mint vezessenek. Tisztelet a kivételnek.(ha van még ilyen vagy olyan?) És ha már nyilvánosság, üzenném a fehér béjemwés csorónak .(SRT) ,hogy tanulja meg használni a fostalicskáját mig valaki valahol egyszer pofán nem veri…