Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nő a tanárok fizetése

Nő a tanárok fizetése Románia

A közoktatásban és a felsőoktatásban dolgozó pedagógusok és a kisegítő tanszemélyzet bére bruttó 1.300 lejjel nő, a kisegítő személyzet fizetése bruttó 400 lejjel növekszik június 1-jétől – erről sürgősségi kormányrendeletben döntött a kormány, áll az RMDSZ mai közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

A hétfői rendelet szerint a pedagógusok évi egyszeri 1.500 lejes juttatást kapnak 2027-ig, amit szakmai képzésekre, technikai felszerelésekre, szakkönyvekre, valamint a 30%-át egyéni oktatási igényekre költhetik. A kisegítő személyzet is kap évi 500 lejes juttatást 2027-ig, amit szakmai képzésekre költhetnek.

A kormány eldöntötte, hogy a kezdő tanárok bére 2024. január 1-jétől a hazai bruttó átlagbér szintjétől indul, amelyet az egységes bérezési törvény fog részletesen szabályozni. Ugyanakkor, 2024. január 1-jétől további emelés is lesz, amely meg fog egyezni a jelenlegi és az új törvényben megszabott bérek különbségének 50 százalékával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. június 13., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Jah hat igen ezert dragult meg megint az uzemanyag hogy majd a jovedeki ado emelkedesebol kifizetik a tanarokat a munkas nep hatan, hajra tanarok varom az eredmenyeket a tanuloknal es SZEGYELJETEK magatokat hogy a gyerekeket akiket annyira szerettek es oda vagytok erettik kihasznaltatok bereitek novelesere EGY ELETRE LEVIZSGAZTATOK ELOTTEM ES A DIAKOK ELOTT IS !!!

 • User
  Dátum: 2023. június 13., 13:44
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha az üzemanyag a hülyeség miatt dragulna te életed végéig gyalog járnál! Szerencsére vizsgáztam eleget, de szakmailag kompetens emberek előtt. Ha előtted vizsgáztam le azt bóknak veszem.

  • User
   Dátum: 2023. június 14., 13:09
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Hat kemenyen vizsgaznak eggyesek , alig erik el az 5 jegyet na de nem mindenki szulletett tanarnak es azokat akik oly sikeresen vizsgaznak kompetens szemelyek elott 5 jeggyre azok nincs amit keressenek a tanugyben!!! Apropo a magan orakat mikor fogjak megadozni mar nem egyebkent csak adozzanak a haszon elvezok is ne csak a munkas emberek , halo ANAF ideje lenne mar ebben a tema korben is rendet teremteni !!

 • User
  Dátum: 2023. június 13., 14:50
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mennyi rosszindulat!!! A munkás a magánba hol vásárol?! Az árak nekik változatlanok?! Ha mindennel meg van elégedve, akkor ne sztrájkoljon, de ne is írigykedjen!!!

  • User
   Dátum: 2023. június 14., 13:44
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Itt nem rosszindulatrol van szo itt csak arrol van szo hogy egy orszag nepe fog pluszban adozni azert hogy a tanugyesek megkapjak a fizetes emelest ami nem kicsi hanem 1300 lej/fo es meg nagyon ugy nez ki hogy meg nagyon sok tanar most sincsen megelegedve , holott 1300 ronos fizetes emeles ebben az orszagban nem nagyon volt, es a nagy baj az hogy a diakok felkeszitese a beka p_c_ja alatt van !!

 • User
  Dátum: 2023. június 14., 16:10
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Utoljára mondom:a magánórák megadóztatása nem a tanár zsebét , hanem az adóztatást óhajtó szülők zsebét fogja érinteni. Minden tanár kiváltja az engedélyt, ahogy azt most a sok hőbörgő akarja, aztán az órák ára felmegy legkevesebb annyival, amennyivel az állam felé adózik! Ki szív ezek után? Jöhetnek a mínuszok!

  • User
   Dátum: 2023. június 15., 14:02
   ÉRTÉKELÉS: 1

   En elsonek mondom hogy igen is a tanarok vegyenek ki engedelyt , perkaljanak szepen adot oszt majd a piac meghatarozza hogy mennyi lesz az oraber , ha megeri megfizetem hanem a tanar diak nelkul marad es kb ennyi !!!

  • User
   Dátum: 2023. június 18., 10:36
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Csak kerdem egy baratomnak, a tanar urak es holgyek miert kapnak a dolgozatok javitasaert plusz penzt- es nem is kicsitt , talan ezen dolog nem tartozik a tanari hivatas munkakoreben?

 • User
  Dátum: 2023. június 15., 9:11
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Én egyszer kialakítottam egy óraadó csoportot, még kedvezményt is kaptunk az adóztatásban, a számlázott áraknak pedig évente nőniük kellett, bizony feljelentések is elegen voltak, érthető. A negyedik évben csak másod magammal maradtam, a díj a korábbinál jóval kétszerese fölé emelkedett. A könyvelést szakemberrel kellett vállalkozásként kezelni. Nagyon érdekes ötletekkel jöttek egyes szülők. Soha nem kívánom vissza.

 • User
  Dátum: 2023. június 15., 10:15
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Pedig látszólag ön elvárásokat gondol a tanárok irányában. A szükséges körülmények felől nem érdeklődik. Pedig afelől is vannak hiányosságok.

  • User
   Dátum: 2023. június 16., 12:14
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Hat lehet is elvarasom , nem egyebkent de on szerint ott minosegi tanittas van ahol egy evfolyamon egy gyereknek sem sikerul az eretsegi??? En ertem es tudom hogy a gyerekekkel is baj van na de azert ha egy gyereknek sem sikerul az eretsegi vizsgaja ott a tanarokkal is nagy a gond, azoknak a tanaroknak nem fizetes emeles kellene hanem fizetes levonas holgyeim es uraim , tudja a piacgazdasag torveny az hogy ha nem termelsz kompetens minosegen es aron akkor kiesel a sorbol!

 • User
  Dátum: 2023. június 18., 15:46
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A barátom válaszol :,, Tecik tudni van 100 tantárgy, eből csak tiz visgatantágy. Azt a tiz tantárgyat javittotanár pluzba dolgozik a töbihez kepest. A barátom reméli, hogy elég világos volt.

 • User
  Dátum: 2023. június 18., 15:44
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Jó hír, hölgyeim és uraim! A tanároknak köszönhetően heti rendszeres járat indul a Vidombàki repülőtérről Dubaiba és Hawaiira!

 • User
  Dátum: 2023. június 19., 18:49
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Azert netto 800 RON sem keves, nekunk netto 170 RON volt az emles es nekunk is van inflacio. A nyaralas elmarad,az olcso elelem vadaszast napi szinten gyakoroljuk, a zuhanyozas rovidebb es hidegebb, turkalobol oltozkodunk, az Angyal hajvago gepet hagyot a bakancs melett, igy a hajvagast megoldjuk a csaladban, a gyerekek gyalog jarnak iskolaban, mi is 50 perc korul gyalogolunk a munkahelyre es hazza, igy mar nem is kell terembe jarni, stb. Es mernek fogadni, hogy meg van sok olyan ember akik irigyelik a mi joletunket is.