Felhívás!

Nicuşor Dan független polgármesterjelöltet támogatja Bukarestben a PNL

Nicuşor Dan független polgármesterjelöltet támogatja Bukarestben a PNL Románia

Nem állít saját polgármesterjelöltet Bukarestben a Nemzeti Liberális Párt (PNL), hanem Nicuşor Dan jelöltségét támogatja – jelentette be csütörtökön az alakulat elnöke, Ludovic Orban.

Az ügyvivő kormányfő azt mondta, széles körű felmérést végeztek a fővárosban, amelyből az derült ki, hogy a PNL bármely esetleges jelöltjének lenne esélye megnyerni a polgármester-választást, de nincs garancia arra, hogy győztesként kerülnének ki a Szociáldemokrata Párttal (PSD) való harcból. Ennélfogva a függetlenként induló Nicuşor Dannal folytatott egyeztetés után úgy döntöttek, hogy az ő jelöltségét támogatják, a döntést azonban még a PNL bukaresti szervezete vezetőségének és az alakulat végrehajtó bizottságának is jóvá kell hagynia – tette hozzá.

Nicuşor Dan csütörtöki közleményében azt írja, a PNL politikai felelősségről árulkodó döntést hozott, hiszen ezáltal nagyon közel kerültek ahhoz, hogy az ellenzék közös jelöltet támogasson a jelenlegi főpolgármester, a szociáldemokrata párti Gabriela Firea ellenében. A független képviselő megköszönte a PNL támogatását, ugyanakkor arról biztosította az üzleti szféra képviselőit, hogy megválasztása esetén “partnerre” találnak a személyében.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna a Facebookon reagált a PNL bejelentésére, jó hírnek nevezve, hogy a PNL is bizalmat szavazott az alakulata által is támogatott független jelöltnek.

Voiculescu (PLUS): nem fogok egy életképes megoldás útjába állni

Ha van egy életképes megoldás a fővárosi polgármesteri cím megszerzésére, ő nem fog ennek “útjába állni” – jelentette ki pénteken Vlad Voiculescu, akit a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) indítana bukaresti főpolgármester-jelöltnek, és hozzátette: egyelőre azt szeretné megtudni, hogy “mi a lényege” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Nicuşor Dan közötti egyezségnek.

Voiculescu azt mondta: kész visszalépni, amennyiben az ellenzéknek van olyan jelöltje, aki mögé “elsöprő többségük” felsorakozik, s akinek így esélye lesz legyőzni Gabriela Fireát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) hivatalban lévő főpolgármesterét. A PLUS jelölte fájlalta, hogy “nem átláthatóan, fővárosiak tízezreinek bevonásával” választották ki az ellenzék jelöltjét. Meglátása szerint Nicuşor Dan “háttéralkuk” után lett az ellenzék – való igaz, széles körben támogatott – jelöltje.

Hozzátette: indulni fog tanácsosjelöltként, hogy megvalósítsa elképzeléseit, és egy alpolgármesteri tisztséget is elvállalna, jóllehet a funkció “nem képez prioritást” számára.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.