Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nicolae Ciucă szerint Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentéseinek nincs helyük Európában

Nicolae Ciucă szerint Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentéseinek nincs helyük Európában Románia

Nicolae Ciucă kormányfő csütörtökön azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök múlt hét végén Romániában tett kijelentései „nem kívánatosak”, és „nincs helyük egy olyan Európában, ahol 27 ország békében és jólétben él”.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő Fehér megyében tett látogatásán kijelentette, Erdély szívéből kívánja közvetíteni üzenetét „a tolerancia, a bölcsesség és a szolidaritás”, „az európai értékek tiszteletben tartásának” fontosságáról, hozzátéve, hogy a történelem azt mutatja, hogy „ami egyesít minket, az fontosabb és hasznosabb, mint ami megoszt”.

„A román befogadó nép, és ez a határunknál zajló háború kapcsán is megmutatkozott. Romániát olyan országnak tekintik, ahol több etnikum él egymás mellett békében és nyugalomban. Az ilyen nemkívánatos kijelentéseknek nincs helye egy olyan Európában, ahol 27 ország él békében és jólétben” – fejtette ki Nicolae Ciucă.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn kijelentette, hogy a világ a veszély és a veszedelem évtizedét éli, és ő nem gondolta volna, hogy a nyugati civilizáció pillérei elkezdenek omladozni. Véleménye szerint a migráció jelensége kettészakította Európát, és a két oldal között nézeteltérés alakult ki.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük