Felhívás!

Nem változik a csíksomlyói búcsú időpontja a pápa látogatása miatt

Nem változik a csíksomlyói búcsú időpontja a pápa látogatása miatt Románia

A csíksomlyói ferencesek megerősítették, hogy az idei pünkösdi búcsút június 7. és 10. között tartják. Mivel Ferenc pápa romániai látogatása keretében június 1-jén látogat Csíksomlyóra, így a hagyományos búcsún nem lesz jelen.

A ferencesek azt követően adtak ki közleményt, hogy pénteken a román elnöki hivatal és a Vatikán bejelentette: május 31. és június 2. között Romániába látogat Ferenc pápa. A katolikus egyházfő június 1-jén látogat Csíksomlyóra.

Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense korábban az MTI-nek elmondta, hogy a pápa a csíksomlyói nyeregben június 1-jén fog szabadtéri misét bemutatni.

Az MTI kérdésére elmondta: magánbeszélgetések során felmerült a pápalátogatás és a pünkösdi búcsú összevonásának lehetősége, de erről – mint mondta – Jakubinyi György érsek és a csíksomlyói ferencesek illetékesek dönteni.

A ferencesek által pénteken este kiadott közlemény szerint a csíksomlyói pápalátogatás részletes programját a későbbiekben teszik közzé. Ugyanakkor megerősítették, hogy a pünkösdi zarándoklat június 7-én, pénteken este kezdődik szentmisével, az ünnepi búcsús szentmise pedig a megszokott időpontban, június 8-án, pünkösd szombatján 12.30-kor kezdődik.

Emlékeztettek, hogy a Gyulafehérvári Főegyházmegyében a hivatások éve van, a pünkösdi búcsú is ennek jegyében zajlik, mottója: “Íme, az Úr szolgálóleánya”.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 13., 16:26
  ÉRTÉKELÉS: -9

  Ha a búcsúra akart vona jönni akkor 1 hét mit számított volna?! Ha pedig foglalt őfelsége várhatott volna még 1 évet, a többség nem siet látni mint az előbbi pápákat, de hát ez van, őkelme siet mert már a centenáriumra el akart látogatni csak várta, h a papok beszedjék a kepét a bariktól!

 • User
  Dátum: 2019. január 13., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Pontos megszólítása :őszentsége,igaz nagy betűvel,de részemről nem illeti meg.Neki nem kéne beleszólnia a nagypolitikába ,egyes elődei is ezt csinálták/Borgiák,Mediciek/ intrikák,gyilkosságok,vagyonszerzés,POLITIKA.Ő foglalkozzon a lélekkel ne keverjen a politikába védje a keresztényeket és imádkozzon a keresztényekért ,nem bánom, az emberiségért is ha úgy kívánja.

 • User
  Dátum: 2019. január 13., 19:52
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Majd meglassatok,hogy mi lessz ebbol,a Papa szarkeveresebol…teli lessz Csiksomlyo roman zaszloval,biztonsagiakkal stb. …Ki es miert hivta ide?

 • User
  Dátum: 2019. január 14., 11:50
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tudomásom szerin elmegy Balázsfalvára is,a görög-katolikusok fellegvárába.Kíváncsi lennék mi lenne a reakció az teljes román politikai és egyházi,főleg ortodox körökben,ha megismételné azt amit egyszer kijelentett a migrációról -“mindnyájan migránsok vagyunk”-akkor mi zúgna fel először?Van egy-két tippem.”Noi suntem daci,noi suntem romani ,urmasii lui Decebal si Traian” “Noi suntem acasa,cu papa acasa”.A nagy történelem tudós ,I.A.Pop meg megjelentene egy hosszú disszertációt a pápaság szerepéről a történelemben,a románság elnyomásában.