Felhívás!

Visszakerült a TV2 a Digi kínálatába

Visszakerült a TV2 a Digi kínálatába Gazdaság

Amilyen váratlanul kivette a műsorkínálatból, ugyanúgy, előzmények nélkül visszaállította a magyarországi TV2 kereskedelmi csatorna sugárzását a romániai RCS & RDS (Digi) kábeltévé-szolgáltató.

A TV2 (és vele együtt a cégcsoporthoz tartozó több csatorna) tavalyi eltűnése az erdélyi magyarság egy részének körében felháborodást váltott ki, hiszen sokan nézték az adó(ka)t. A hivatalos magyarázat szerint a TV2 kérte a kapcsolat bontását, mivel az RCS & RDS „évek óta engedély nélkül sugározta azokat”.

Gyanítható azonban, hogy sokkal inkább a konkurencia lehetett a szakítás oka, ugyanis a TV2 létrehozta a Spíler és a Spíler2 sportcsatornákat, amelyekkel néhány nemzetközi labdarúgó-bajnokság közvetítési jogát megszerezte a Digi Sport csatornái elől. A sajtóhírek szerint a két cég megegyezett egymással, mert Magyarországon a Digi TV kísérleti jelleggel már sugározza a Spílert és a Spíler2-t, így várható volt, hogy a romániai kínálatban ismét megjelenik a TV2.

A digitális kábeles kiosztásban a TV2 a 128-as csatornán látható; ezenkívül a Mozi+ és a Prime csatorna került vissza a kínálatba. A Maszol úgy tudja, a csatorna az analóg kábeltévén nem megy, csak a digitális csomagban (akinek van vevőkészüléke, vagy okostévéje).

(Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 17., 14:09
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A multik nagyon könnyen elérnek téged, ha akarnak. Legyen az telefonszolgáltató, légitársaság, bank vagy globális üzlethálózat, mindegy: amikor szükségük van rád, nyomban megtalálnak. Adatvédelmi törvény ide vagy oda, valahonnét megszerzik az e-mail-címedet, telefonszámodat, s elkezdenek bombázni jobbnál jobban hangzó ajánlatokkal. Megpróbálnak meggyőzni arról, hogy az ő szolgáltatásuk, árucikkük messze lekörözi a konkurenciáét, ergo: ők a te érdekedben dolgoznak.
  Ha személyes párbeszédet kezdeményeznél velük, azonnal felajánlják a telefonos kapcsolatfelvételt vagy az e-mail-en történő csevegés lehetőségét. Minden kérdésedet türelmesen meghallgatják, aggályaidat eloszlatják, a végtelenségig udvariasak, már-már kínosan szolgálatkészek. Úgy érzed, nem lenne fair részedről, ha ezek után nem fogadnád el az ajánlatukat, ezért megértően rábólintasz.
  Amikor az első számlát kifizetted, gyanakvó leszel, mert nem éppen úgy van, ahogy azt te előzetesen értetted. Nagyvonalúan túlteszed magad az apróságon – egészen a következő számláig. Akkor már biztos vagy abban, hogy átvertek. Próbálsz szóba elegyedni velük, de nincs akinek panaszkodni. A honlapjukon nincs e-mail-cím, telefonszám, találsz viszont egy listát arról, hogy milyen problémára startból mi a megoldás. A te problémád nem szerepel ezek között. Tehát a megoldás sem.
  Ha kitartó vagy és szerencséd van, végül találsz egy elrejtett e-mail-címet, de az egyik légitársaságnál például csak Twitteren hajlandóak válaszolni a kérdéseidre; igaz, itt a chat-ablak nem működik. Ha sikerül e-mail-t írnod, általában egy noreply kezdetű címről kapod a választ, amelyben előzékenyen felhívják a figyelmed szerződésed apróbetűs részére. Ebből megtudod, hogy azt felbontani majdhogynem lehetetlenség, vagy ha mégis, az nagyon sokba kerül. Neked. Ettől – remélhetőleg – megvilágosodsz: a multikat csak addig érdekli a személyed, amíg meg nem fejtek.