Felhívás!

Nem pereli saját magát!

Nem pereli saját magát! Románia

Különleges helyzetbe került Nicusor Dan, Bukarest új főpolgármestere. A Mentsétek meg Bukarestet Szövetség (USB) alapító tagjaként perben áll a főpolgármesteri hivatallal, ezért az eskütétel és beiktatás előtt úgy döntött, kilép a civil szervezetből. Ezáltal elkerüli egyfelől az összeférhetetlenség gyanúját, másfelől jogilag nem kényszerül olyan helyzetbe, hogy saját maga és saját hivatala ellen is pereljen.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elődjének, anyaegyesületének is számítható USB körülbelül 400 pert indított különféle lakossági panaszok, észrevételek, sérelmek stb. ürügyén. Jelenleg még körülbelül 50 per van folyamatban, ebből 15 a főpolgármesteri hivatallal szemben.

Az újságírók megkérdezték a “jobboldal győzteseként” emlegetett Nicusor Dantól, hogy mi lesz az álláspontja a hivatalát érintő maradék perek tárgyalása során. A leendő városvezető elmondta, ugyanaz az ember marad, ugyanazokkal az elvekkel és polgári elkötelezettséggel, tehát nem lesz köpönyegforgató a bírósági, törvényszéki tárgyalások folyamán. Példát is említett. A főváros történelmi központjának egyik utcájában 9 emeletes ingatlan épült. A Mentsétek meg Bukarest Szövetség tagjaként ezt helytelennek, törvénytelennek ítélte meg, és főpolgármesterként sem változik a véleménye. Az érintett övezetben ugyanis minden épület legfeljebb 3 szintes, csak az új ingatlan 9 emeletes, ami nemcsak látvány és arculat szempontjából kirívó, ezért az építkezési engedélyt törvénytelenül kapta meg a beruházó.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.