Felhívás!

Romániai segítség Trump ellenfelének?

Romániai segítség Trump ellenfelének? Románia

Rudy Giuliani ügyvéd, New York nagyváros volt polgármestere azt állítja, bizonyítékai vannak arról, hogy Joe Biden amerikai elnökjelölt – Donald Trump kihívója – anyagi támogatást kapott európai államoktól, köztük Romániától.

A volt városvezető azzal kapcsolatosan nyilatkozott, hogy Hunter Biden, Joe Biden fia olyan korrupciós botrányba keveredett, amelynek szálai Ukrajnába vezetnek, ott csomósodnak. “Lopták a pénzt, vitték a pénzt olyan országokból, mint Irak, Ukrajna, Kína, Románia, hogy Moszkvát ne is említsem” – fogalmazott Giuliani a Biden családról a Newsmax televízió egyik adásában, és rámutatott, tízféleképpen tudja bizonyítani az állításait, azt is, hogy a családi megállapodás értelmében apa és fia fele-fele arányban osztozkodott a külföldi jövedelmekből. Az ügyvéd csúszópénzek többszöri elfogadásával is megvádolta Joe Biden demokrata elnökjelöltet.

Rudy Giuliani nem taglalta a Biden család romániai üzleti kapcsolatait, de erről már tavaly tavasszal és ősszel is jelentek meg információk az amerikai sajtóban. Oknyomozó, tényfeltáró riportok szerint Hunter Biden egy ideig tanácsadója volt Gabriel “Puiu” Popoviciu dúsgazdag román vállalkozónak (sz. 1959), akit 2017-ben korrupciós vádakkal, súlyos gazdasági bűncselekmények miatt 7 év szabadságvesztésre ítélt a bukaresti Legfelsőbb Bíróság.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.