Felhívás!

Nem fertőződhetünk meg a koronavírussal a Kínából származó termékek révén

Nem fertőződhetünk meg a koronavírussal a Kínából származó termékek révén Románia

Nincs valós kockázata annak, hogy a Kínából származó különféle termékek, például játékok vagy ruhák révén megfertőződjön a romániai lakosság az új koronavírussal – hívja fel a figyelmet az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC).

Az ANPC közleményében rámutat, egészségügyi szakemberek szerint rendkívül csekély a kockázata annak, hogy a Kínából származó termékeken keresztül terjedjen az új vírus. Tanulmányok kimutatták, hogy a vírus túlélési képessége élettelen felületen mindössze 24 óra, míg egy áruszállítmány átlagban 30-35 nap alatt jut el Kínából Romániába – magyarázzák.

A hatóság megjegyzi még, hogy képviselői rendszeresen részt vesznek az egészségügyi minisztérium által vezetett minisztériumközi munkacsoport ülésein.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 31., 13:37
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Valoban?! Es mi van akkor ha Su San ratusszent ezekre a jatekokra ,cipokre stb. aztan szepen becsomagolja nektek a letusszentett termeket a koronavirussal egyutt, es kesz. Mar hogyne lehetne behozni a virust ,persze hogy be lehet.

  • User
   Dátum: 2020. január 31., 14:51
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Szerinted hány napig életképes a vírus a szabadban? Az aktuális tudás szerint…néhány óráig. A csomagok meg hajóval jönnek hetekig, esetleg repülővel, de akkor is sokkal több ideig.

 • User
  Dátum: 2020. január 31., 15:04
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Olvasd el figyelmesebben!a játék ,a cipő az ÉLŐ?a te cipőd amúgy mivel ‘táplálkozik’.van anyagcseréje? hát persze ,amikor kipucolod teszel rá egy kis krémet.Vagy a vírus kisért mint Belphegor a Louvre -ban.

 • User
  Dátum: 2020. január 31., 15:20
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A vírus élő és élettelen határán van! Ha bekerül 1 élő szervezetbe akkor lemásolja annak genetikai anyagát:RNS,vagy DNSét! Tehát vigyázni az Aliexpresszen rendelt cuccoktól! Ha nem így van köpjenek le!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 1., 18:39
  ÉRTÉKELÉS: -3

  A hajótól is napokban kerül míg hozzajutsz. Ezért csak a kikötői dolgozok kell aggódjanak. Influenzától félsz-e? Romániában már van néhány halott.

 • User
  Dátum: 2020. február 2., 8:53
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Meg a maszk ,amivel el kell kosd a legzoszerveidet (orr, szaj ) ,meg az is kinai. Jo uzlet ez a virus. Csak azt nem ertem, hogy Romania, hogy nem kepes ra, hogy legalabb ilyen maszkokat gyartson ?! Na de itt Romaniaban egyebkent minden kinai. Torulkozok, zoknik, cipok, kabatok, gyerekjatekok, korhazi folszerelesek, faslik stb. Konnyebb volna azt folsorolni, hogy mi nem kinai !

 • User
  Dátum: 2020. február 2., 12:38
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A hajóban konténerben vannak a csomagok. Nem a kínai rakodja ki egyenként és az út alatt se hiszem, hogy a dobozokat nézegeti. Ez a része a dolognak pánikkeltés. A valós problémát az emberek utazása okozza a lappangási idő alatt.