Felhívás!

Negatív teszttel kiváltható lesz a 14 napos karantén?

Negatív teszttel kiváltható lesz a 14 napos karantén? Románia

A hatóságok mérlegelik annak lehetőségét, hogy a vörös zónához tartozó országokból Romániába érkezők válthassák ki negatív koronavírusteszttel a 14 napos karantént – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő azt mondta, Románia eddig kivárt, mert tárgyalások folynak az Európai Bizottságon belül arról, hogy közös intézkedéseket vezessenek be a tagállamok. “Ezen a héten megvizsgáljuk az egyes országok helyzetét és döntünk az intézkedésekről. Mérlegeljük annak a lehetőségét, hogy lehessen kiváltani a 14 napos karantént egy negatív teszteredménnyel” – magyarázta, hozzátéve, erről is döntés születik majd a hét folyamán.

Orban ugyanakkor rámutatott, egyelőre nem indokolt vesztegzár alá vonni azokat a megyéket, amelyekben magas az új megfertőződések száma.

“Bár az elmúlt héten enyhén nőttek az esetszámok, ez a növekedés még nem aggasztó. Természetesen továbbra is elővigyázatosaknak kell lennünk, és be kell tartanunk az óvintézkedéseket, hogy csökkentsük a járvány terjedését” – fogalmazott a kormányfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.