Felhívás!

Orban: a költségvetés semmilyen plusz kiadást nem bír el jelen pillanatban

Orban: a költségvetés semmilyen plusz kiadást nem bír el jelen pillanatban Gazdaság

“Semmilyen plusz kiadást nem bír el a költségvetés jelen pillanatban” – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök, aki felszólította a parlamenti pártok képviselőit, hogy utasítsák el a plénumban azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a költségvetési bizottság szavazott meg a költségvetés-kiigazítás kapcsán.

Úgy fogalmazott: a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek javaslatai “rendkívül nagy veszélybe” sodorják Romániát.

“Felszólítom az összes politikai erőt, hogy ne támogassák a parlamentben a költségvetési bizottság által elfogadott jelentést, mert ennek káros következményei lesznek a román gazdaságra nézve, beleértve Románia azon képességét, hogy beruházásokat vonzzon, európai alapokat hívjon le, és hogy szilárd partnernek tekintsék nemzetközi szinten. Véget kell vetni ennek a felelőtlen politizálásnak” – nyilatkozta Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában, amikor arról a szenátusi tervezetről kérdezték, amelynek értelmében 500 eurós pótlék járna a tanároknak.

Hozzátette: a kormánynak “kötelessége” megtámadni az alkotmánybíróságon az ilyen jellegű kezdeményezést.

Kifejtette: a PSD javaslatai idén a bruttó hazai termék (GDP) 1,7%-ának, 2021-ben pedig a 4,8%-ának megfelelő plusz kiadást generálnak, ami azzal a kezdeményezéssel együtt, amely szerint az ország GDP-arányos eladósodásának határát 44-ről 40 százalékra csökkenti, “csődbe taszítja” Romániát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.