Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy a várakozási idő a kilépő irányú teherforgalomban a romám-magyar határszakaszon

Nagy a várakozási idő a kilépő irányú teherforgalomban a romám-magyar határszakaszon Románia

Továbbra is nagy a várakozási idő a kilépő irányú teherforgalomban a román-magyar határszakaszon – közölték a hatóságok.

Hirdetés
Hirdetés

A Trafic online határforgalom-figyelő alkalmazás szerint a gyulavarsándi határátkelőhelynél legalább 260 percet kell várakozniuk a kamionoknak a kiléptetésre.

Torlódás van a nagylaki autópálya-határátkelőnél is. Az applikáció szerint itt 180 percet kell várni a határellenőrzésre, a sofőrök azonban azt állítják, hogy mintegy 10 kilométeres teherautósor alakult ki, és sokkal hosszabb a várakozási idő az alkalmazásban feltüntetettnél. Egy nappal korábban, kedden 12 órát is vártak a határellenőrzésre – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek egy aradi áruszállító cég tulajdonosa, Dorin Pop, aki a hazai fuvarozási ágazat egyik munkáltatói szövetségének az alelnöke is.

A Nagylak I-es átkelőnél legalább 120 perc, Bors I-nél 90 perc, Bors II-nél 90 perc, a petei határátkelőnél pedig 240 perc a várakozási idő a teherforgalmi sávokon.

A torlódás azért következett be, mert a pünkösdi ünnep idejére, azaz vasárnap és hétfőn Magyarország lezárta határait a nehézgépkocsi-forgalom előtt, és csak keddtől engedélyezte ismét a kamionok belépését az ország területére.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük