Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Munkaügyi miniszter: legkevesebb 10 százalékkal fognak emelkedni a nyugdíjak januártól

Munkaügyi miniszter: legkevesebb 10 százalékkal fognak emelkedni a nyugdíjak januártól Románia

A nyugdíjak inflációhoz igazítása csak 5,1-5,2 százalékos emelést jelentene, mert a törvény szerint a 2021-es inflációt kell alapul venni, ezért a Szociáldemokrata Párt (PSD) legkevesebb 10 százalékos nyugdíjemelést javasol január elsejétől – jelentette ki az Agerpres-nek adott interjúban Marius Budăi munkaügyi miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kormány a lakosság vásárlóerejének növeléséért küzd. Szerinte “nagyon nagy” a különbség a vásárlóerő megőrzése és annak növelése között.

Marius Budăi elmondta, hogy a munkaügyi minisztérium fő célkitűzése a munkahelyteremtés. Szerinte a munkaképes személyeket szükség esetén át kell képezni és pályaorientációban kell részesíteni ahhoz, hogy álláshoz jussanak. “Nem hiszek abban a családban, amelyik csak a gyermeknevelési pótlékra alapoz” – jelentette ki.

A részmunkaidős alkalmazottak adózásának módosításáról elmondta, lehet, hogy ez nem nyerte el mindenki tetszését, de “korrekt” munkaadói-munkavállalói kapcsolatokra van szükség. Hozzátette, hogy az intézkedés bevezetése óta 150 ezer részmunkaidős szerződést teljes munkaidős szerződéssé módosítottak az alkalmazottak és a munkaadóik. 

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások