Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Munkacsoportot hoztak létre az egészségügyi alapellátás reformja érdekében

Munkacsoportot hoztak létre az egészségügyi alapellátás reformja érdekében Románia

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter kijelentette, hogy az általa vezetett tárca munkacsoportot hozott létre az egészségügyi alapellátás reformjának érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről, és rámutatott, pénteken ül össze a munkacsoport, amelyben részt vesznek a háziorvosok szakmai szövetségeinek képviselői, az egészségügyi minisztérium, az egészségbiztosítási pénztár és a pácienseket tömörítő szervezetek képviselői.

„Fontos lépésről van szó, ebben a munkacsoportban megpróbálunk megoldást találni az egészségügyi alapellátás problémáira” – fejtette ki Rafila, hozzátéve, hogy az egyik égető probléma az, hogy több száz olyan település van Romániában, ahol nincs háziorvos.

„Az egyik probléma a háziorvosok elöregedése. Hamarosan sokan nyugdíjba vonulnak, vagy néhányan már elérték a nyugdíjkorhatárt, de még dolgoznak. Tegyük vonzóvá ezt a szakterületet, adjuk meg a lehetőséget a háziorvosnak, hogy ne csupán néhány orvosi manővert tudjon elvégezni, hanem sokkal többre legyen képes” – magyarázta a miniszter.

Elmondása szerint a megfelelő és korszerű felszerelés biztosítása képezi a lehetőségek bővítésének egyik elemét, de emellett ösztönző megoldásokat kell találni a megelőző egészségügyi szolgáltatások csomagjának teljesítéséhez, és az is nagyon fontos, hogy a fiatal orvosokat családorvosi praxisok nyitására ösztönözzék.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások